donderdag 5 juli 2012

En na de kleedjes komt een ...

We hadden kleedjes voor de 2 oudste dochters. Maar we hebben ook ne zoon. Die geen genoegen neemt met een kleedje. En daarom ... krijgt hij een t-shirt ( in een perfecte wereld, met kinders die zich steeds zelf braaf kunnen bezighouden en mama's die niet hoeven te slapen en tijd te over hebben, had ik ervoor gezorgd dat ze allemaal iets heel feestelijks uitziend kregen zoals een hemdje of een sjiek jurkje. In een perfecte wereld zouden die kleren er ook langer als 5 minuten perfect blijven uitzien. Daarom heb ik gekozen voor kleren die nog redelijk snel in elkaar te zetten zijn. En waar in geravot mag worden).

Het patroon is eigenlijk een trui. Lui als ik ben, pakte ik gewoon de maat die ik voor de oudste gemaakt heb ( de zoon is weeral uit zijn gereedschapstrui gegroeid), zonder naadwaarde. De mouwen op de gok half afgeknipt. Het is nog een beetje te groot. Maar ( in de hoop dat het ding deze zomer overleeft), dan kan hij er volgend jaar nog in. Zowel het Znok-kikkerstofje als de groene tricot komen van Miss Tiggr.

En de vooruitgang van de lijst:

- Doopkleedje voor de jongste
- Kleedje voor de 2e jongste
- T-shirt voor de zoon
- Kleedje voor de oudste
- T-shirt voor mij
- Rok voor mij
- T-shirt voor Mr. Wollige Wolkjes
- Kussens voor de bank
- Kroon voor de 2e jongste

Kijk kijk, bijna in de helft. ( Stiekem heb ik die kussens al opgegeven. Ze moeten maar kussenloos op de bank gaan zitten. Oh, maar zie nu ne keer. Ik zit gewoon al in de helft!)

3 opmerkingen:

  1. Woehoew, het gaat je nog lukken! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat ne nipte worden vrees ik ... verprutste het doopkleedje vanmiddag en kan er een nieuw maken. Deze keer wel in een stofke dat ik eigenlijk mooier vind. En met achter mijne computer blijven zitten gaat het niet afgeraken he ;-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...