vrijdag 26 oktober 2012

Blije Kindjesswap #3

 Op het pinterestbordje van kindje nr 3, een 3-jarig jongetje, vond ik een patroontje terug van een muts en sjaal. Ik combineerde het, zocht en vond een scoodiepatroon. Verkleinde het een beetje en voila!

Binnenkant is lekker zachte fleece, buitenkant Znoktricot. Uiteraard kan het evengoed andersom gedragen worden. De sjaal zette ik er per ongeluk wel verkeerd om aan, maar als hij het aanheeft zie je het niet. Ik dierf het niet terug los te tornen, uit schrik om het laatste stukje kikkertricot dat ik hiervoor heb gebruikt, te verpesten.

Voor mijn bijna 4-jarige past hij goed, voor mijn swaptoffertje was hij wat te groot. Maar dat is net goed, heeft hij er lang geniet van!


Diegene die voor mijne zoon iets moest maken, heeft zich helemaal uitgeleefd met een fantastisch resultaat tot gevolg! In een mooi turnzakje met zijn naam opgeflockt, staken een Jacobbroek, een longsleeve, een supermancape en een masker!


Zie ne keer hoe blij hij met alles is! Hij bleef er maar dingen uithalen, en elke keer begonnen de oogjes nog wat meer te fonkelen.

Ik wou voor deze winter me eens wagen aan het Jacobpatroontje, in het rood, voor de zoon, maar bij deze is dat dus niet meer nodig. Of misschien toch nog wel, want ze is een beetje te groot. Wat de zoon erg vond, maar waar de grote zus van probeerde te profiteren. Maar het lukt niet, het zijn ZIJN cadeautjes!
 

zaterdag 20 oktober 2012

Blije Kindjesswap #2

Voor kind nr 2 dat aan mij werd toebedeeld was het moeilijker. Het 6-jarige meisje hield van paarden. Laat dat nu net iets zijn waar ik totaal geen affiniteit mee heb. Er stonden ook plooirokjes op haar Pinterestbordjes. Omdat ik eigenlijk altijd probeer iets te maken wat ik nog nooit eerder gemaakt heb, werd het dus een plooirokje. Dju toch, wat heb ik ermee gesukkeld!

Slim als ik - af en toe - ben, knipte ik eerst een testrokje maatje 6 jaar uit voor mijn dochter en een rokje maatje 8 jaar voor mijn swaptoffertje. Dan kon ik eerst het testrokje maken, leren uit mijn fouten, en dan het rokje "voor echt" maken. Komt ge daar toe op de naailes en wat ontdekt ge: het testrokje ligt thuis nog geknipt en wel te liggen, terwijl het "echte" rokje in de naaidoos stak. Wederom dju.

Dus maakte ik eerst dit rokje, en uiteraard ging zowat alles mis wat er mis kon gaan en heb ik er een serieus stukje op gevloekt. Goed van ver, maar ver van goed.

Ik was echt vast van plan om er een nieuw te maken of op zijn minst om nog iets bij te maken om te compenseren. Maar toen begon ik vrij onverwacht opnieuw te werken en schoot het erbij in ... waarvoor mijn oprechte excuses! Ook hier kon een geflockt kaartje niet ontbreken.

En wat had ik zoal op het pinterestbordje van mijn 2-jarige gezet?

Een kwartrimpelrokje, waar ze superschattig mee staat! Een kadertje waar haar naam op geflockt staat. En als die hard Hello Kitty fan was ze dolgelukkig met haar Hello Kitty haarspeldjes! Nog eens heel hard bedankt!




PS: dat testrokje ligt hier ondertussen half afgemaakt in de naaidoos. Geheel volgens de wetten der ironie heb ik er "met mijn klak naar gesmeten" tijdens het maken en is het tot hiertoe praktisch perfect afgewerkt.




zondag 14 oktober 2012

Blije Kindjesswap #1

 Ik deed nog eens een keertje mee aan een swap. Een blije kindjes swap. Ik schreef allevier mijn kinders in en mocht dus ook voor vier andere kinderen iets maken. Via Pinterest werden er interessebordjes aangemaakt, zodat je een beetje een idee had wat het kindje leuk vond ( of de mama), de lievelingskleur, de kledingmaat, etc etc etc.

Op het pinterestbordje van deze stoere 1-jarige stond oa op dat hij hield van de kleur rood, dat zijn favoriete vorm een ster is, dat hij hield van bootjes en dat een hobo sack ideaal zou zijn om zijn autootjes in te steken.

Zodus maakte ik 3 bootjes, een hobo sack en stak ik er nog een geflockt kaartje bij met mijn excuses voor de foutjes. De hobo sack is vanbinnen gevoerd met dezelfde groene tricot als ik voor de bootjes heb gebruikt. Volgende keer gebruik ik degelijkere tricot, want hij was heel rekbaar, wat het niet zo simpel maakte.

De hobo sack maakte ik met een jeansstof als basis, voor de stevigheid. De linten maakte ik ook uit jeansstof, met het idee dat dat wat stroever is en dus gemakkelijker dicht te houden. Uiteraard ook moeilijker open te doen, waar ik niet had bij stilgestaan.

Bij de bootjes veranderde ik het originele patroon een beetje, door de jeans zo te knippen dat de bootjes min of meer recht konden blijven staan.

Het was de bedoeling om er de naam van de stoere man op te flocken. Alleen bleek die jeansstof  daar niet zo voor geschikt te zijn en vielen de letters er continu af. Dus werden het versies zonder naam. Niettemin was het naar verluidt een groot succes!



En wat kreeg mijn kleinste prinsesje?

Een prachtig kleedje, gebaseerd op het Antoinetje. Heel mooi afgewerkt ook door MiTo. Daar kan ik nog iets van leren! Met 2 mooie buttons erbij die heel bereidwillig door de grote zus werden ingepalmd. Het kleedje is op de groei, dus gaan we er lang geniet van hebben!





De andere cadeautjes laat ik binnenkort zien. Zodat u nu nog niet overladen wordt met alle prachtige creaties, maar er een paar dagen van kan nagenieten, vooraleer de volgende komt ;-)

woensdag 10 oktober 2012

Gerokt

Het eerste verjaardagsfeestje van dit schooljaar is alweer voorbij. En wat kwam het feestvarkentje met bambi-oogjes vragen aan de schoolpoort? Een zwierrokje, net zoals ik een aantal maanden geleden maakte voor een paar andere feestvarkentjes. Ditmaal is het een cirkelrokje geworden in rode bloemetjesstof.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...