zondag 13 januari 2013

Dekbedovertrek wordt een ...

Het begon allemaal zo ...

Vandezomer kreeg ik via via 3 prinsessengordijnen. Knalroze, met de Disneyprinsessen op. 2 daarvan werden op de kamer van de oudste gehangen. Om te vieren dat ze een kamertje alleen kreeg. De jongste, die kreeg niets, want die slaapt nog bij ons op de kamer. Het nadeel van met 6 te wonen in een huis met 3 slaapkamers. De 2 middelsten, die slapen bij elkaar omdat ze de langslapers van het gezin zijn. Laat u trouwens niet misleiden door het woord langslapers. Langslapen in dit huishouden betekent wakker tussen 6u30 - 7u. Ongeacht het uur waarop ge ze 's avonds in bed legt. De oudste en de jongste zijn over het algemeen wakker tussen 5u en 6u. Vroege vogels jawel en dat steek ik op de papa.

Maar dus, dat derde gordijn kwam te hangen aan de kant van dochter nr 2. En de zoon? Die mocht de afgelopen maanden wachten. Toen duidelijk werd dat hij eindelijk over zijn fase van gordijnhangen / -klimmen heen is ( doch helaas, nog steeds niet over de fase van trek posters en behang van de muren, maar de klim op of in de kleerkast fase lijkt toch ook gepasseerd te zijn), begon ik na te denken over een gordijn voor de zoon. Het moest van Cars zijn, zei hij. Stof online bekeken en witjes weggetrokken bij de prijs + verzendingskosten.

Geduldig gewacht tot de dekbedovertrekken weer in de Zeeman lagen aan de schappelijke prijs van 12,99€. Netjes langs de naden in 2 geknipt en qua afmetingen was 1 stuk praktisch ideaal voor zijn gordijn. En van de rest? Maakte ik oa een hobo sack voor zijn beste vriendje dat gisteren zijn feestje gaf. En heb ik nog veel overschot!

 Op de foto kun je zien dat de kamer duidelijk onderverdeeld is in een meisjeskant en een jongenskant. Hello Kitty en prinsessen links, Bob de Bouwer en Cars rechts. Ik hoop wel dat hij ze deze keer laat hangen ...

2 opmerkingen:

  1. auw zo vroeg, die vroege vogels... En goed gezien zo'n dekbedovertrekgordijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg creatief en leuk dat je dat speciaal voor je zoontje hebt gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...