zondag 17 maart 2013

De feestoutfits

 In eerste instantie was ik het niet van plan. Noch het kleedje voor het feestvarkentje, noch de outfits voor de 2 andere meisjes. Enkel de kroon. Maar toen kreeg ik van mijn schoonmoeder een grote lap vrolijkheid op een stofje en een grote lap rode katoen.

*ping* deed het lampje in mijn hoofd. Perfecte kroon. En perfecte bijpassende outfit. Och ja, voor de eerste verjaardag van ons derde wolkje had ik er ook eentje gemaakt, ik kon nu toch niet onderdoen zeker?

Het kleedje komt uit een Knippie, een vrij recente. Gemaakt zonder voering, want ik maakte het af net voor de eerste lenteprik. Een tijdje geleden, weet u nog wel, toen het leek of de winter voorbij was. En we erna keihard terug in de realiteit geslingerd werden. Voor de kroon volgde ik de werkwijze van de andere 3. En leerde erbij dat het niet uitmaakt dat ge het al een paar keer eerder hebt gemaakt. Knippen en naaien als ge moe bent, is geen goed idee. Ik maakte de band iets te laag, de punten iets te hoog en hij flapt een beetje. Ik moet er dan ook nog eens schaamtevol bij bekennen dat dit het tweede exemplaar was voor ons meisje. Maar gelukkig voor mij laat ze hem niet lang genoeg op haar hoofd staan om het te zien.


Ik had nog vrij veel stof over en werd nogal enthousiast bij het idee dat ik voor de andere ook iets zou maken. Kinderen die, tweeling of niet, krak hetzelfde gekleed zijn vind ik soms best wel schattig. Maar het is leuker om ze allemaal iets anders te doen, maar wel gelijkaardig. Allemaal een jeansbroek en hoodie bvb. Of, zoals hier, in hetzelfde stofje.

Ons peutertje kreeg een broek aangemeten. Ik hou van gemakkelijkheid en niet van uren mijn patronen doorsnuisteren tot ik het perfecte heb gevonden. Dus gebruikte ik dit weer. Uiteindelijk is een driekwartsbroek voor een 5-jarige bijna 6-jarige een perfecte lange broek voor een 2,5-jarige. Ik versmalde het een beetje, net zoals hier. Voerde het met de rode katoen en stikte hem vanonder tot een tunnel aan de buitenkant. Ik naaide er ook zakjes in.

 De oudste zit in haar ik-draag-enkel-nog-rokjes-en-kleedjes-fase. Zij kreeg een cirkelrokje in lagen. Ik knipte het bovenste iets te kort en besliste dan maar om het rode er goed onderuit te laten komen. De strik stikte ik op de tailleband. Die er rommeliger op staat dan ik zou willen. Bij de laatste taillebandloze pasbeurt, scheurde de rode katoen 2cm door. Dat was om 10u30 deze morgen en we hadden vandaag het verjaardagsfeestje. Snelle oplossing: gewoon de voering naar buiten toe draaien. Wat niet zo heel netjes gebeurde, maar dankzij de strik zie je er niets meer van.

De zoon ben ik niet vergeten. Maar hij keurde het stofje af ( niet geheel onbegrijpelijk). En toen ik zei dat ik wel iets anders voor hem wou maken, zuchtte hij, rolde met zijn ogen en zei op klagende toon: ik heb wel genoeg kleren he mama. 4 jaar, en nu al ne echte man.

Helaas, gisteren heeft mijn naaimachine, na 2,5jaar trouwe dienst, volledig en compleet de geest gegeven. Voor een machientje van de Aldi heeft hij het nog goed volgehouden. Ik mocht in allerijl de Pfaff van mijn schoonmoeder lenen en stond versteld van de gebruiksvriendelijkheid, de gelijkmatige steken, de stilte, ... een droommachientje dus. Maar, nog steeds helaas, de afgelopen maanden zijn we heel veel onverwachte en grote kosten tegengekomen, dus ik vrees dat een nieuwe, degelijke - en duurdere - naaimachine er nog even niet inzit ...

Maar mijn prinsesjes hebben vandaag wel in stijl gevierd :-)



2 opmerkingen:

  1. Aan de feestoutfits te zzien was het al zeker geslaagd! Enne, een duurdere machine is eigenlijk echt wel zijn geld waard :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke outfits!
    Ze zullen allemaal gestraald hebben :-)
    Zonde van u naaimachine seg! Hem laten maken gaat wss veel duurder uitkomen dan een nieuwe, dan maar sparen voor een duurdere en betere zeker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...