zondag 2 juni 2013

Glitter and Glamour part 2

Vandaag was het feest op onze kindjes hun school. Thema Glitter and Glamour. De oudste kon haar kleedje nog gebruiken van het grootouderfeest. De zoon moest gewoon een zwarte broek en wit hemdje aandoen. Schoot alleen mijn jongste schoolgangerke over. Van de overschot die ik nog had, maakte ik een double-square-circle-skirt. Gevonden op Pinterest natuurlijk ( echt, zo'n verslavende bron van inspiratie!)

- De afmetingen waren wat gokken. Ons peutertje meet, van taille tot knie, 25cm. En haar taillebreedte is 52cm. Die 52cm deelde ik door 6,28 ( 2xpi) => 8,2. Die 8,2 telde ik bij elkaar op. Dus mijn cirkel moest 16,4 cm diameter hebben. Mijn HelloKittyTupperware pot bleek de ideale diameter te hebben.

- Ik knipte 2 rechthoeken van ongeveer 70cm op 70cm ( 2x 25cm beenlengte plus diameter voor de taille plus nog wat reserve voor de zekerheid).

- Zocht het midden op en zette mijne pot erop. Errond tekenen en uitknippen. Ik wist dat de punten zo wat langer zouden uitvallen, maar liever te lang als te kort, niet waar.

- De 2 vierkanten zo op elkaar leggen dat je 8 punten hebt uitsteken. En dan samenstikken met een brede elastiek ( of tailleband of boordstof, al gelijk, maar ik koos voor brede elastiek).

Et voila!

Ik versierde ook een wit t-shirt met een geflockt strikje en grijze viltstiftstipjes als ketting. En haar vriendje / danspartner kreeg een zelfgemaakt strikje
Ik had nog een paar minieme restjes over en het toeval wil dat Jules de klaspop momenteel op bezoek is. Ik plukte hem uit bed gisterenavond, tekende zijn pyama over en maakte van de restjes een glamourbroekje, debardeurke en strikje. Ook Jules mag feesten in stijl, nietwaar!

Zelfgemaakte outfit of niet, ons peutertje zag het dansen op dat podium helemaal zitten. Tot het zover was. Ze heeft meegedanst ja. In een hoekje van de tent. Op alle liedjes. Maar niet op het podium. Die primeur houdt ze nog even voor zich!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...