woensdag 31 juli 2013

Opbergen van oorbellen

Ze heeft er lang op moeten wachten, ons oudste wolkje. Maar een aantal maanden geleden kreeg ze, voor haar 6e verjaardag, eindelijk oorbellen. Het eerste kwartiertje nadat ze geschoten waren, was ze vooral boos. Boos op mij, want ik had haar precies niet goed genoeg voorbereid op de pijn. Maar erna, was ze blij, heel blij!

Ondertussen zie ik een nieuwe verzameling aankomen. Een oorbellenverzameling. Lichtjes geïnspireerd door haar beste vriendinneke, die naar het schijnt 'héél véél oorbellen heeft, mama'. 6 paar heeft ze ondertussen en een spaarpot die wat minder weegt als ervoor. Ze hoeft niet alles zomaar te krijgen, niet waar.

Ik begon ondertussen al te broeden op een manier om ze netjes weg te bergen, die oorbellen. Ordelijk, dus niet zomaar in een potje waarvan de kans heel groot is dat het toch ooit eens op de grond belandt, en wat dan? Maar ook iets dat mooi presenteert. Pinterest, weeral een bron van inspiratie! Ik wou zelf iets maken en bestudeerde dus de foto die ik op het online prikbord vond. Vroeg hier en daar raad en knutselde uiteindelijk dit in elkaar:

Het oorbellenboekje!

 Het is een stoffen boekje. Gevuld met knutselrubber en dicht te klikken met een drukknoop. Als je het boekje opendoet, zie je 4 bladzijden waarin oorbellen geprikt en tentoongesteld worden.

Je kan het gewoon op tafel laten liggen ter decoratie, maar ook bvb tussen je boeken zetten in de kast. In ieder geval, er moet niet in allerijl tussen de oorbellen gezocht worden waar de tweede is. Geen kans op alles op de grond laten vallen en ga maar zoeken.

En het was een gezinsprojectje. Samen met de oorbellenverzamelende dochter heb ik het in elkaar gestoken. De drukknoop is op de rekening van mijne man te schrijven. Eerst probeerden we met kamsnaps, maar dat was geen succes. De drukknoop ging beter. Al had hij wel te laat door dat hij er ze verkeerd had ingeslagen. Daarom de strijkapplicatie van een bloem erop, om het foutje te verdoezelen. Maar toch, héél tevreden!

Ik heb al een aantal verbeteringsideetjes voor de volgende boekjes. Want dat ze nu al een succes zijn, is zeker. Ik heb al een aantal bestellingen, van oa dochterwolk nr 2 en het nichtje. Die allebei nog gaatjesloos door het leven gaan, maar wel een oog hebben voor trends ;-)

9 opmerkingen:

  1. Leuk en handig!
    Hier zijn het gepimpte plastic houdertjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En hebt ge daar toevallig ne foto van? Ik sta altijd open voor andere ideeën :-)

      Verwijderen
  2. die ga ik pinnen!!!
    hier krijgt dochterlief ook oorbelletjes binnen enkele weken en ik denk dat het ook een verzameling met zich mee zal brengen :-)
    ben net via de blog van ikkeismooi bij jou terecht gekomen. het boek van de wensen zou binnenkort hier moeten toekomen en dan stuur ik het weer verder natuurlijk, moest je zin hebben...altijd welkom.
    lieve groetjes, heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig, wat een handig idee. Zelf heb ik redelijk veel oorbellen en die wil ik ook graag meenemen op reis. Nu heb ik wel al gemerkt dat het niet zo handig is om de geselecteerd oorringen in een zakje te droppen en dan te merken dat alles hopeloos in de knoop zit ... met dit 'mapje' ga ik de geselecteerde oorringen ordelijk kunnen meenemen op reis of ergens anders. Bedankt om dit te delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een superidee... want oorbellen opbergen is idd niet simpel!!! thks voor de tip
    www.parelfien.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een mooi boekje heb je gemaakt, zou u daar van de werk omschrijving van kunnen mailen of op je blog zetten. heb heel veel boekjes van vilt gezien, maar deze ziet er heel mooi uit en zou hem graag maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi there to every one, the contents existing at this web site
    are genuinely remarkable for people experience, well, keep up the good work fellows.


    Feel free to visit my homepage ... clash

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...