zondag 22 december 2013

Wantjes in 20 minuten*

Vrijdag, 16u. Ik besef dat we om 18u op school moeten zijn voor de lampionnentocht. En dat dat wil zeggen dat mijn jongste zonder wantjes mee zou moeten gaan. 1 van haar wanten verdween een paar weken geleden. Spoorloos. Ik schoot direct in gang en offerde mijn wanten van vorig jaar op ( die ik dit jaar verving door fluohandschoenen, omdat ik een beetje overdrijf in het motto ' iedereen moet zichtbaar zijn in het verkeer').

- De keergaten waren al terug een beetje aan het lossen en ik maakte daar handig gebruik van om ze zo terug binnenstebuiten te keren.

- Ik knipte ze in 3 stukken, zoals je kan zien op de foto.

- De duim gooide ik weg. Het duimgat stikte ik dicht.

- Ik stikte het bovenste stuk aan het onderste stuk.

- Ik nam mijn naadwaardes groot, want het gaat hier om een want voor volwassenen die getransformeerd wordt voor een peuterwantje ( en kindjes van 80cm groot hebben geen grote handjes).

- Bij het stikken van de buitenkant stak ik er terug een schoenveter tussen.

- Doordat de onderkant nog steeds aan elkaar gestikt was, kon ik ze gewoon terug in elkaar schuiven. En klaar!

Op amper 20 minuten ( *wat wel sneller kan als er geen nageslacht rondloopt in de buurt): peuterwantjes!

De lampionnentocht was een succes. De wantjes niet. Mijn bijna 2-jarige zette het op een hysterisch huilen toen ik ze in haar jas schoof en stopte daar pas een kwartier later mee ( toen we haar, heel pedagogisch verantwoord, een stuk koek in haar koude handjes stopten).

3 opmerkingen:

 1. Heel leuk zeg! Mijn peuter wou ook geen wantjes aan, en toen heb ik ze eens "geleerd" om zo over mijn gezich ermee te wrijven en dan zeg ik "oooooo, zoooo zacht!" En dat vindt ze zo geweldig dat ze ze nu graag aandoet, en er heel de tijd mee over mijn gezicht wil frotten :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahaha, dat moet ik misschien ook eens proberen. Maar ik vrees dat het een verloren zaak is. Ze loopt, net zoals haar broer, het liefste zo bloot mogelijk rond ;-)

   Verwijderen
 2. Oh wat jammer seg, al die moeite voor niks :D.
  Kleutertjes kunnen ook heel eigenzinnig zijn hé ;).
  Maar het zijn wel heel mooie wantjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...