maandag 30 juni 2014

Pinterest #18: de jumpsuit.

In februari trok ik nog eens met mijn dochters richting Kapellen. Zoals gewoonlijk werd er bij praktisch elk stofke ooh en aah geroepen, gevolgd door een: dat stofke wil ik mama! Hard als ik ben, ik weigerde, want ik was er met een doel en ging me daar niet vanaf laten brengen! Maar toen kreeg dochter nr 2 daar een stofke in het oog dat echt heel duidelijk grote liefde was. Ironisch genoeg was het een stofke dat ik de keer ervoor had vastgehad, maar had laten liggen, want ik heb al genoeg stof.

Maar tegen zoveel enthousiasme kon ik dus niet tegenop! Het was onmiddellijk beslist: er ging een kleedje uit gemaakt worden. De weken en maanden erop verkondigde ze verschillende keren tegen verschillende mensen dat ik dat voor haar ging maken en verhoogde ze zo de druk op mijn schouders.

Ze verjaart pas in augustus, dus ik heb mijn deadline ruimschoots gehaald. Omdat ik voor dit kleedje een 4 jaar maakte en het eigenlijk wat krap uitviel, koos ik voor de racerbackdress de 5-6 jaar. Had mijn twijfels bij het overtekenen, maar knipte het en naaide zakken in het voorpand volgens deze tuto. Wijze les geleerd: Amerikaanse kinderen moeten gigantisch zijn, want het is zelfs nog te breed voor mijn 7-jarige ( al wil dat niet veel zeggen, want alledrie mijn dochters hebben dezelfde taillebreedte). Door de zakken kon ik het niet versmallen, dus werd er gezocht naar een andere optie en werden deze stukken opzij gelegd voor tegen ze er wel in kan ( en ik het niet vergeten ben dat er een geknipt kleedje op haar ligt te wachten.)

Net zoals de rest van onze kroost is onze bijna 4-jarige eentje die echt wel heel duidelijk weet wat ze wil. Het antwoord kwam dan ook heel vastberaden: een 'jemsuit' mama.

Jumpsuits. Tegenwoordig ziet ge ze overal. Vorig jaar kreeg de oudste er 2 van haar vriendinnetje. En ze was er verzot op, ook al had ik mijn bedenkingen bij het hele aan- en uitproces als ze naar de wc moest. Maar dat bleek nog mee te vallen. Ook bij de bijna jarige, die eerst maar eens moest laten zien dat ze dat kon aan- en uitdoen met de exemplaren van de oudste.

Ik zocht en vond via pinterest de ideale tutorial! Deze creatieve dame maakte hem uit 2 oude t-shirts, iets wat ik zeker ook nog wel eens wil proberen.

- Ik pakte een comfortabel broekje uit haar kast, lag het op patroonpapier en tekende het over zoals ge kunt zien op de foto. Uiteindelijk liet ik de naadwaarde aan de zijkanten weg en knipte het zo, dat ik enkel de kruisnaden moest stikken.

- Haar borstomtrek is hetzelfde als haar tailleomtrek: 54cm. Lengte van borst tot taille is 27cm. Ik knipte een rechthoek uit van 60cm op 30cm. En stikte hem aan elkaar tot een buisvorm.

- Stikte broekje en bovenpand aan elkaar. Ik koos ervoor om de naad van het bovenstuk in het midden vanachter te zetten, boven de kruisnaad van de broek.

- Stikte rondom nog een tricot band over de naden, zodat het mooier uitkwam ( het bovenpand was een beetje smaller dan de broek).

- Stikte de randen om en smockte de pijpen ( 3 rijen) en het bovenstukje ( 6 rijen).

- Uit een andere lap tricot vlocht ik 3 banden. 2 voor over de schouders, de 3e knipte ik doormidden en liet ik uit de band komen rond haar middel. Een trucje dus, hij loopt niet helemaal rond, al had dat zeker ook gekund.


Ook al had ik op voorhand mijn twijfels over dit project, het is 1 van de meest bevredigende dingen die ik ooit gemaakt heb. Heel snel gemaakt en instant resultaat. Ideale speelkledij. Ze staat ermee, wat zeker ook meespeelt. Ze krijgt ongelofelijk veel complimentjes als ze hem aanheeft en wordt ook door wildvreemden aangesproken over haar leuke kledij.2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...