maandag 25 augustus 2014

Broeken!

Dat onze middelste dochter het meer voor sterren heeft dat wist ik al. Niet verwonderlijk dus dat dit sterrenstofje haar eerste keuze was voor een lange broek. Omdat het al eventjes geleden was dat ik een broek voor haar genaaid had, en ze sindsdien zeker ne cm of 7 gegroeid is, koos ik voor een klassieker die het goed blijft doen. Bij Mie Mol vind je het originele patroon en tuto. Het is en blijft een patroon voor een 3kwarts verkleedbroek, maar ik heb gemerkt dat ze gemakkelijk verlengd kunnen worden en dat de kinderen graag broeken dragen waarin ze vrij in kunnen bewegen. Ik wou een snel klaar projectje en heb ze gemaakt zonder zakken. Ook zonder zijnaden, ik knipte het achterpand 2x aan de middenvouw.

Terwijl onze oudste dochter het meer voor stofjes heeft met zachte kleuren en romantischere motiefjes, heeft de middelste dochter blijkbaar een voorkeur voor hardere kleuren, grotere motieven en niets al te romantisch.

Helemaal mijn stijl en dus vloekte ik lichtjes toen ze ook nog dit rood met witte bloemenstofje koos om een broek voor zichzelf. Mijn schuld om de stofjes die ik in gedachten voor mezelf had gereserveerd - voor ooit, weet u wel - niet op voorhand uit de doos te halen. Helemaal misleid door de romantischere kant van de oudste, ging ik er halveling vanuit dat mijn smaak toch niet gedeeld zou worden. En ja, als het kind dan dezelfde smaak blijkt te hebben, dan mag dat wel beloond worden he. Ik was van plan om er een rok voor mezelf van te maken, maar om eerlijk te zijn hangen er nu 3 zelfgemaakte rokken in mijn kast die ik ieders misschien 1x per jaar aandoe. Het leek me een beetje onnozel om er dan toch nog ene bij te maken en ik gaf het stofje dus met liefde aan de dochter!

Ik zag hoe de sterrenbroek viel en besloot deze wat te versmallen, er wel zijzakjes in te steken en geen elastiek vanonder. Had geen zin om een nieuw patroon over te tekenen. Knipte de broek in stukjes en beetjes en ontdekte pas erna dat ik 2x de voorpanden geknipt had. Dus kreeg de kleinste zus ook nog een exemplaar. Natuurlijk komt het bij haar aan haar buik nog wel wat hoog, maar zo erg is dat niet. Te lang was ze ook, maar ik knipte de overschot er af, en naaide het er binnenstebuiten terug aan. Plooide het naar boven zodat ze opgerolde broekspijpen lijkt te hebben en zo kan ze de broek nog even aandoen!

We geven die kinders van ons duidelijk teveel eten want weet ge nog die schoon broekskes die ik 6 weken geleden naaide en die toen nog goed pasten, met groeiruimte? Ze. Zijn. Net. Iets. Te. Kort. Omdat ze de afgelopen weken altijd korte broeken droeg is het ons niet opgevallen dat ze zo fel gegroeid was. Achja, daar maken we wel iemand anders blij mee!

Zus nr.2 was niet blij dat zus nr.3 ook een exemplaar kreeg, maar ik vond het onnozel dat ze 2 dezelfde lange broeken had. We gingen op uitstap naar Plopsa Coo en ik vond het juist heel makkelijk dat ze allebei dezelfde, zeer herkenbare en originele broeken aanhadden!


3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...