zondag 10 augustus 2014

Harembroek, suitable for swimming

 2 weken geleden ging ik nog eens zwemmen met de 2 oudsten. De oudste zei toen dat ze haar zwembrevet 250B wou halen ( 50m zwemmen met kleren aan - zwemslag naar keuze - , 100m schoolslag, 50m crawl en 50m rugslag). We vroegen na bij de redders of er eisen werden gesteld aan de kleren. Een lange broek.

We checkten haar kleerkast. Lange broeken genoeg, maar enkel jeans ( ik zag ze in gedachten al verzuipen) of skinny ( want het is nog niet moeilijk genoeg om dat uit te doen in droge toestand) of pyama met ofwel te losse rekkers ofwel gemaakt uit spons ( en absorberend moesten we nu echt niet hebben).


 Ik dacht nog een katoenen versie te maken, want die stof had ze tenminste al gekozen. Maar dacht toen weeral aan het uittrekken achteraf en dat dat toch ook iets of wat vlot moest gaan. Zoveel eisen aan een broek waar ze ocharme 50m in moet kunnen zwemmen!

Het werd dus een tricot versie. Overgetekend van haar 3kwarts turnbroek en verlengd tot een lange. Extra hoge tailleband ( ik had al visioenen van een broek die halverwege eenzaam in het water dobberde en een kind dat driftig was op mij omdat haar broek niet aanbleef) en gesmockte pijpen ( bemoeilijkt het over haar voeten glijden). Ik vind het lijken op een harembroek en vraag me af of ik haar van haar pinguïn als carnaval-idee kan afbrengen en gaan voor een roze prinses Jasmine.


In ieder geval, vorige week ging ze ervoor en ze haalde het! Ze hoopt deze zomer nog haar brevet 100mA ( met een minuut watertrappelen) te halen ( maar er is nog veel gepland deze laatste weken vakantie dus ik weet niet of het ons luktHet is haar 2 dagen na dit blogbericht gelukt!) en ergens in de loop van het schooljaar haar brevet van 1500m ( 60x overzwemmen!) Heeft ze gehaald begin oktober! Dan heeft ze ze allemaal ( en mag ik dringend op zoek gaan naar iets nieuws waar ze haar uitdaging in kwijt kan). Voor een kind dat 15 maanden geleden pas haar zwembrevet van 25m haalde en eigenlijk helemaal niet houdt van zwemmen ( maar wel van uitdagingen!): chapeau!

4 opmerkingen:

 1. Goed opgelost! En een dikke proficiat voor je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, zo goed van haar! En ze heeft alleszins gezwommen in stijl ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Ondertussen gebruikt ze ze nu als turnbroek, en als het warmer is draagt ze ze ook zo. Tis een heerlijk losse broek!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...