donderdag 27 november 2014

Helm op, fluo top en gepimpt scoutsuniform

 Bij ons op school doen ze mee met de Helm Op Fluo Top actie. Tussen de herfst- en de krokusvakantie kunnen de leerlingen elke ochtend een sticker verdienen als ze met een fluovestje aan naar school komen. En nog een extra sticker erbij als ze met de fiets zijn én hun helm op hebben. Is je kaart vol, mag je gratis naar Bobbejaanland. Er zijn ook nog andere prijzen, zoals gratis naar de Olmense Zoo en Circus Bruul.

Snel verdiend voor onze kinderen, aangezien er hier alleen heel uitzonderlijk met de auto naar school gegaan wordt! In het begin van het schooljaar zag ik een vriendinnetje van de oudste fietsen met een fluo-overtrek over haar boekentas. Vond ik een schitterend idee. Want zeg nu zelf, een fluovest is handig, maar het effect wordt wel tenietgedaan door de boekentas erover.

Dus maakte ik in de herfstvakantie deze boekentasovertrekken! De 2 grootsten gerecykleerd vanuit een fluovest van de echtgenoot zijn werk. De bloemetjesstof is een echte synthetische retrostof, gerecykleerd uit een gekregen kleedje van de schoonmoeder. De fluostrepen die ik daarop stikte, haalde ik dan weer van een versleten werkbroek, weeral van de man des huizes! Tot hiertoe zijn ze enkel de eerste week van november gebruikt, en toen was het nog niet zo donker 's morgens. Toen lag ik met mijn hand in de gips en reed ik met de bakfiets ( voor mijn evenwicht). Die nodigde uit om alle boekentassen in te gooien, dus zie je ze toch goed fietsen met hun fluovest. Mijn hand is nog steeds niet genezen dus zal ik nog wel even rondfietsen met de bakfiets en boekentassen vervoeren.


Ik pimpte ook nog wat scoutsgerief. De das van de zoon werd gepersonaliseerd, de das van de dochter kreeg een zonnetje erbij. ( Haar nieuwe 'lievelingssymbool' sinds de keuze van haar carnavalpak. Zéér ironisch, aangezien zij de meest driftige is van de 4.) Vorig jaar knipte ik zelf nog met veel moeite en een nagelschaartje haar naam ( waarbij de O vervangen werd door een knoopje omdat de O helemaal niet goed lukte.). Dit jaar rolde er vlotjes een zonnetje vanonder mijn cameo! Het overschotje streek ik op haar hemd. Eigenlijk was dat een idee van de broer, die als Kapoen nog geen hemd heeft ( en de Kabouterzus wel). Ik heb het zijne dan maar in een envelop gestoken en hoop dat ik die binnen 2 jaar ( als hij naar de Welpen gaat) nog weet liggen! Want zeker weten dat hij én jaloers gaat zijn én dat binnen 2 jaar nog gaat weten. Misschien kiest hij nog voor knoopjes als wielen, dat wist hij nog niet.3 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Wat een super leuk idee om deze overtrekken zelf te maken.
  Ik heb me inderdaad dezelfde bedenking gemaakt toen ik dochterlief naar school zag fietsen met haar boekentas aan, waar is het nut van de fluo want je verstopt hem achter de boekentas.
  Ik kan een beetje naaien maar heb totaal geen naai-inzichten hoe je aan iets moet beginnen.
  Voor zo'n overtrek te maken, hoe ben je daar voor te werk gegaan. Zou het mogelijk zijn om mij dit uit te leggen.
  Ik zou een rechthoekige lap nemen en dit volledig omzomen met daarin een elastiek in verwerkt, maar weet niet of dit een juiste manier is.
  Kan jij mij helpen?

  Dank je wel alvast.
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is min of meer zoals ik het heb gedaan Mieke. Zie wel dat lap groot genoeg is om de boekentas ruimschoots te overspannen!

  Groetjes,

  Wollige Wolkjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...