donderdag 12 maart 2015

Pimp eens een fietsmandjeOns grootste wolkje kreeg 2 maanden geleden een fietsmandje. Het leek me wel handig voor een zwemzak, sportzak, ... ( en zij gebruikt het voor haar helm in te leggen als ze niet fietst.) In plaats van voor een plastieken, klein, vrolijk gekleurd gevalletje te kiezen, besloot ik voor kwaliteit te gaan. Een oerdegelijk, metalen en saai zwart mandje. Dat was dan ook hetgene waar de dochter niet blij mee was. "Zo saai mama, ik vind dat maar niets!"

Dus dan doen we er iets aan! Ik haalde mijn wol en haakpennen nog eens boven en struinde samen met haar mijne Pinterest is af. We haalden er veel ideetjes af. Schrapten er een paar wegens niet haalbaar of geen duidelijk bruikbare link met patroon.
Haalden het wel:

- de letter. We kozen logischerwijze voor de eerste letter van haar naam.
- de klavertjes vier. Een heel duidelijk patroontje, en heel snel gemaakt!
- het vlindertje. Ook weer kort en makkelijk.
- het hartje.

Het roosje op haar stuur en de 2 bloemetjes aan haar mandje kwamen uit een boek dat ik hier nog had liggen. De regenboog was mijn eigen probeersel. Ik haakte een ketting lossen, en met stokjes te meerderen creeërde ik een boog. Af en toe meerderde of minderde ik, naargelang de vorm die hij begon te krijgen. Vond het nog wel een leuk projectje.

Het was al een tijdje geleden dat ik nog gehaakt had en elke keer weer vraag ik me af waarom ik het toch zo laat versloffen, want ik vind het wel leuk om te doen!

6 opmerkingen:

 1. Groot gelijk heeft ze dat ze het maar saai vond ;-), dit toch wel veel beter zeker ;-)
  Het is echt chique! Lekker kleurrijk, ik zou vroeger ook zo rondgereden hebben denk ik mocht ik een mandje hebben gehad ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier trouwens nog altijd niet aan het haken geraakt, wil het nochtans wel leren, maar het komt er gewoon niet van.
   Binnenkort zijn we weer meer weg met de mobilhome en moet ik kleine projectjes zoeken om mee te pakken vermits het een beetje moeilijk is om naaimachine mee te pakken haha (en voorbereidend werk gelijk patronen uittekenen enz is ook al moeilijk op de kleine tafel en buiten gaat het meestal allemaal vliegen enz), toch eens doorbijten denk ik :-)

   Verwijderen
  2. Zal ik eens ne keer ne dagcursus geven ;-)

   haha, echt he, zo'n mandje zou ik ook zooooo cool hebben gevonden als kind. Ik merk ook dat ik sneller zoiets maak als het iets is wat ik zelf "gemist" heb als kind ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een megaleuk idee!!! En ditto resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. deze vind ik wel leuk (nog nooit gezien). Als ik toch een beetje meer tijd had ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...