maandag 20 april 2015

De experimentele jumpsuit.

Dat R., onze oudste dochter, uit haar zwierig vlinderkleedje groeide vorig jaar, kon ze nog met leven. Maar dit jaar bleek er geen enkel vlinderkleedje in haar kast te zitten en dat vond ze toch wat spijtig.

Dit jaar bleek ze ook nog uit haar jumpsuits gegroeid te zijn, en dat vond ze al helemaal maar niks!

Ze vroeg of ik voor haar een jumpsuit wilde maken, naar dit recept. Ik wilde wel, maar wou tegelijkertijd ook een beetje aanpassingen doen. Ik wou er zakjes in, zeker voor de oudste, die graag niest. Met veel rondvliegend snot.

Ik speelde ook met het idee om er mouwtjes aan te maken. Want een jumpsuit zonder mouwtjes is mooi, maar zo vaak heb je niet de kans om hem aan te doen zonder vestje. En geef toe, als ge eerst het vestje moet uitdoen als ge dringend naar het wc moet ...

Ik dacht slim te zijn. Ik had nog wat vlinderstof over. Maar eigenlijk is die redelijk doorzichtig. En niet meerekkend. Dus ging ik voor voering. De voering is dezelfde roze tricot als de broek ( en zag je hier ook al eens). Het bovenste stuk zijn de Elodiemouwtjes van het vlinderkleedje. Wel een beetje versmald. Ik stikte een roze tricot bandje, enkel tussen de vlinderstof. Onder het bandje is gewoon een lap die ik zelf heb afgemeten aan haar borstomtrek. De vlinderstof knipte ik wat breder en langer, want ik wou dat hij lekker los viel.  De voering stikte ik zonder bandje, zodat die wel mooi recht naar beneden valt.

Tegen dat ik dat allemaal in elkaar had gestikt ( en ik heb gepruld en gesukkeld, ik geef het toe), was ik het allemaal wat beu en gooide hem aan de kant. Maar vorige week was het R. haar beurt om te vallen. Geen breuk of gips, oef, maar wel een paar draadjes in haar schouder.

Dan komt een jumpsuit met brede schouders wel van pas! In allerijl stikte ik er een shortje aan en koos terug voor het patroon dat vorige zomer zo'n succes was. Deze keer verbreedde ik het een beetje en verlengde ik het veel, want ik wist niet hoeveel langer haar benen geworden waren. Het is niet veel te lang geworden! De zakjes zijn ook hier weer vlinderstof.

Ik wou vanonder ook terug een rand vlinderstof, maar de dochter vroeg om het niet te doen. Maar ze wou hem zo omgezoomd dat er een band vanvoor was. Ik had geen zin om nog eens in roze tricot een band er aan te zetten dus plooide en speldde zo dat het erop leek. Het kruis overstikte ik 4x, want met al haar turnkunstjes is dat de zwakke plek in mijn zelfgemaakte broeken.

De gehele ervaring? Ik sukkelde en vloekte en zuchtte. De niet echt meewerkende vlinderstof, de heel goed meewerkende tricotstof, het zelf ontdekken van het bovenstuk, het snel willen zijn voor het geheel, ...

Ikzelf ben dus niet helemaal tevreden over het resultaat, al mag de jumpsuit er zijn. Van ver ;-) Maar ze kan er in ravotten, zijzelf vindt hem wel geweldig en ik heb er weeral uit geleerd voor het volgende exemplaar!


2 opmerkingen:

 1. Leuk!
  In de nieuwe Ottobre staat er ook eentje die je langs de hals moet aandoen met t-shirt ipv bandjes en leuke rug, dus als je hem eens wilt lenen ;-)
  Hij staat hier links vanonder: http://www.mevrouwmus.com/media/catalog/product/cache/3/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/file_name_20286.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel ja, als ge het niet erg vindt wil ik hem wel eens lenen! Er staan nog jumpsuits op de te-naaien-planning ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...