woensdag 17 juni 2015

dacht ook eens aan zichzelf

 Zoonlief wees dus zijn lentefeest t-shirt af. En daar zat ik, met blauwe en groene tricot op overschot. Het was eigenlijk de bedoeling om ook voor zijn 3 zussen een t-shirtje te maken met deze stof.

Maar *foert*. Ze hebben kleren genoeg. Ik vond dat ik wel eens aan mezelf mocht denken!

Het blauwe shirt werkte ik afgelopen week af. Ik heb een t-shirt dat er net hetzelfde uitziet, alleen met een boord vanonder. Dat t-shirt is rotversleten en was hoognodig aan vervanging toe! Ik vond in een Burda een gelijkaardig patroon en tekende het over. Het originele is een tuniek, dus ik maakte het wat korter. Mijn idee was om er een boord onder te zetten, maar liet dat dan toch achterwege. Het valt zo ook mooi.

Het groene maakte ik al eind april ( en droeg ik op het lentefeest van de zoon). Het stond in de Zo Geknipt 2. Het beloofde een t-shirt te zijn dat flatterend was voor ieders figuur. Ik was wel eens benieuwd, aangezien ik nogal veel figuur heb Je moest jezelf opmeten en aan de basis daarvan het patroon uittekenen. Ik denk dat ik nogal losjes heb opgemeten aan de borststreek want het middenpand was echt veel te breed. Ik loste het op door er elastiek door te steken vanboven, waardoor het rimpelde. En werkte de boordband af met 2 kersenknoopjes.

Ondanks het verkeerdelijk opmeten: missie geslaagd, want het is flatterend!


5 opmerkingen:

 1. Ik herkende het ZoGeknipt-patroon eerst zelfs niet, heel tof met die rimpeltjes! Maar van "flatterend" wil ik een bewijs ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De enigste foto die ik heb van mezelf waarop ik het aanheb staat in de blogpost van het lentefeest. Ge gaat me moeten geloven op mijn woord ;-)

   Verwijderen
 2. De blauwe is supermooi en de groene is helemaal af met het knoopjesaccent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk dat je aan jezelf denkt!
  Heb je ook meer geniet van dan dat je iets voor de kindjes naait hé vermits wij onze kleren (normaal gezien ;-)) toch langer dragen dan de kindjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Langs de ene kant meer geniet ( als ik er niet op mors) maar soms ook meer werk ;-) Al viel dit wel mee. Vooral meer stof he. Kinderkleren worden hier anders echt wel afgedragen dus op dat vlak moet ik niet klagen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...