maandag 3 augustus 2015

Voor mijn snoepje van een dochter.


 5 werd ons F. afgelopen weekend. En voor haar verjaardag werd onder andere haar garderobe weeral eens uitgebreid.

Het stofje kocht ik hier, al in september. Ons F. was erbij toen ik het uit de bus haalde en opendeed. Ze claimde het onmiddellijk en wist ook direct wat het moest worden: een jumpsuit.

Omdat haar sterrenjumpsuit toen nog paste, voelde ik geen haast. Begin april brak ze dan haar elleboog en pas begin juni kon ze haar arm terug goed genoeg bewegen om de jumpsuit aan te doen. Waarbij we merkten dat ze er volledig uitgegroeid was. De kleinste zus draagt hem nu met veel plezier.

Tijd dus voor een nieuwe! Onder het hele jaar door herinnerde ze me er regelmatig aan dat de snoepjesstof voor haar was. En nog steeds voelde ik geen haast, want hoewel zij haar jumpsuit door moest geven aan ons L., kreeg ze zelf de jumpsuit waar ons R. uitgegroeid was. Eind juni knipte ik hem al, maar het naaien kwam er niet van. Tot nu dan, voor haar verjaardag. ( Dit is een bijkomstig cadeautje, haar echte cadeautjes waren de gaatjes in haar oren.)

Ik knipte hem naar dit recept, maar dan zonder zakjes in de broek. Het patroon boven de roze biais is de Elodie van Farbenmix, eronder is het wat meet- en tekenwerk van eigen hand. Goed groot en los ( al trok ze hem voor de foto's ook heel hard naar beneden, in normale speelstand komen de broekspijpen tot vlak onder haar knieën.) zodat ze er volgend jaar nog in kan.

Bij het passen viel me op dat ze eigenlijk heel goed met deze kleur staat. Had ik niet verwacht, maar haar witte haren ( nog steeds een raadsel hoe het komt dat ze zo'n witte haren heeft en blijft hebben, aangezien allebei haar ouders donkerdonkerdonkerbruin zijn van haarkleur), haar bril en haar gebruind kleurtje matchen heel mooi met het stofke. Zo mooi, dat ik instant goesting kreeg om met de rest van de stof nog iets te maken. Als volledige verrassing ( tgo de jumpsuit, die ze op voorhand moest passen), een nieuwe trui. Patroon is de Yorik, hetzelfde principe als de troetelbeertruien, maatje 98/104 en alleen moeten verlengen.

De stof zelf is van Dapper en ademt gezelligheid uit. Een geslaagd verjaardagscadeautje dus!
3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...