vrijdag 4 september 2015

We gingen naar ...

 In die laatste week zomervakantie gingen wij op verlof. Naar Disneyland. Dankzij ons F., die een gratis dagticket won met een wedstrijd. Nu zijn we eigenlijk niet echt mensen die vaak of ver op verlof gaan. We gaan graag kamperen, en meestal rijden we daarvoor naar Nederland, een rit van maximum anderhalfuur.

Maar Disneyland, dat is wel een pak verder! Ik vertelde voor de zomer tegen de kinderen dat we heel vroeg zouden vertrekken ( we vertrokken om 5u) en dat ik hoopte dat ze nog zouden slapen in de auto. Onmiddellijk reageerde ons R. met 'dat gaat wel niet zo goed, ik heb geen gordelkussentje'. En mama had een nieuwe missie. Ik maakte er 5. Want ik slaap zelf ook gemakkelijk in de auto, en zo'n gordelbeschermer is voor mij dus ook geen overbodige luxe.

Ik zocht tussen mijn warme stofjes en vond restjes fleece, flanel en nicky velours. Ik mat de gordel,4,5cm breed. En rekende uit hoe groot mijn restjes moesten zijn. Ik nam ongeveer 16cm ( wat afgerond naar boven, 5cm van de gordel, 2 stukken die volledig moesten overlappen dus x3 en inclusief naadwaarde, dat is ongeveer 16cm). De lappen zijn 50cm lang. De klittenband was nog het duurste aan heel het spel.

Ik probeerde bij de gordelbeschermers van mezelf en R. de biaistechniek, maar schakelde al snel over op de paspeltechniek, veel makkelijker. Alle 5 de beschermers hebben 1 groene kant ( te zien op de foto met de 2 gordels, de zoon vond deze kant het mooiste). De mijne is die kobaltblauwe, R. heeft de stippen, F. de puzzels en L. de eendjes ( wat eigenlijk heel toepasselijk is, want wij rijden rond met een minibus met daarop stickers van eendjes. We zijn hier in het dorp gekend als 'de bende van de eendjesbus'.)

Bij de kinderen gebruikte ik de restjes van hun troetelbeertrui om hun beschermer af te werken, zo is er nooit discussie welke van wie is, voor het geval ze allemaal de groene kant willen gebruiken.


Halverwege de zomer kocht ik voor de 2 jongsten nog een luchtige lange broek in de Action. Zo eentje die supermakkelijk zit. Zakken erin en gesmockt vanonder. Ze vonden het vooral heel leuk dat het knalroze was, mét vlindertjes, en dat ze er allebei zo 1 hadden. De oudste wurmde zich er ook nog in, maar helaas, dat ging toch echt niet meer. Dus maakte ik er voor haar ook maar eentje, vlak voor vertrek. Ze koos zelf het stofje. Ik had een beetje schrik voor een clowneske broek, maar in het echt valt het best wel mee.

Deadlinegewijs was ze echt pas af een paar uur voor vertrek en in Disneyland zelf trok ik algauw een foto tijdens het lange wachten voor 1 of andere attractie. Deze broek heeft ook zakjes, én een klepje. Volledig zelf uitgevogeld hoe het moest, want internet deed een paar weken moeilijk. Ze is in ieder geval volledig goedgekeurd!

Oh, en Disneyland zelf? Mooi pretpark but we didn't feel the magic. Volgend jaar gaan we gewoon terug kamperen. Misschien eens naar de Ardennen. Veel meer ons ding!

2 opmerkingen:

 1. Ik denk dat dat hier ook nog op het (immens lange ;-)) to do lijstje gaat staan voor volgend jaar, zit idd toch een pak comfortabeler dan die riemen hé.
  En de broek is ook leuk geworden! Y heeft ze op verlof ook goed gedragen en ben toch blij dat ik die maat groter heb meegepakt want die andere had toch te klein geweest ;-)
  Ik heb een patroontje voor een broek gevonden in 1 van mijn ottobres dat er vrij hard op lijkt, ik hoop dat ik haar feestkleren nog afkrijg, maar eerst de Frozenjurk want dat wordt tenslotte haar cadeautje en ik bezie het nog wel of ik nog tijd ga hebben voor de rest, het is nu niet dat ze niks meer heeft :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk viel dat best wel mee om te maken, qua tijd. Tis een succes hier!

   Ik ben al benieuwd naar de frozenjurk!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...