donderdag 15 oktober 2015

Laat de winter maar komen!

 Zoals je kan zien op de foto heeft de jongste een Maya de Bij- boekentas. Toen ze vorig jaar naar school begon te gaan, was ze hevige fan van Maya. Dat is al wat geminderd, maar ze moet het toch nog doen met deze boekentas. Hij sluit met klittenband, maar al gauw werd duidelijk dat hij snel opensprong als alles er in zat. Vorig jaar stoorde ze zich daar zo niet aan, maar het schooljaar was nog maar een week bezig toen ze er wel over klaagde. Zie je die 2 gele stipjes vanboven? Kamsnaps, en die zorgen ervoor dat haar boekentas perfect dichtblijft!

Ik blogde een paar maanden geleden over een kussen met emoties. Ons F. liep nogal een zware breuk op aan haar elleboog ( haar bot, dat normaal boven haar elleboog stond, stond ernaast). Ze hebben toen haar bovenkleren kapot geknipt. Het moest lukken dat ze deze trui droeg, eentje die ik zelf had gemaakt. Het was al een zwaar moment voor haar vanwege de pijn, maar dat 1 van haar lievelingstruien werd kapotgeknipt, tesamen met haar lievelingst-shirt, dat vond ze zo erg. Gelukkig wist ik nog dat ik nog redelijk wat overhad en kon ik direct een nieuwe trui beloven.

Het patroon is van Stof voor Durf het Zelvers en het stofje is nicky velours en lekker zacht, wat de reden is waarom ik nu pas aan de trui begon. Ik stak er een rits in, want dat vind ze leuker dan een trui die je over je hoofd moet trekken.

De zakken, kap en boorden werden afgemaakt met blauwe nicky velours die ik nog had liggen. Ik had net niet genoeg stof om de mouwen er helemaal uit te krijgen. Dus ik maakte ze zo lang mogelijk en maakte dan maar langere blauwe mouwboorden. Het contrasteert wel leuk vind ik. Zoals je op de foto ziet, is de trui nog wat aan de grotere kant ( de mouwen zijn een stuk omgeslagen ook), maar dat vinden ze net leuk, want dan zijn ze zeker dat ze die lang kunnen dragen.

Dat vind ik voor mezelf dan weer een leuk compliment, dat de meisjes zo graag zelfgemaakte kleren dragen!
5 opmerkingen:

 1. Leuke trui! En handig opgelost met de boekentas, hopelijk kan ze zo nog even verder hé.
  Nicky velours idd superzacht, maar toch niet zo gemakkelijk om mee te werken vind ik door dat pluizen en bij mij rolde die hard op (toen miste ik mijn overlock toch ook wel haha, maar achteraf heb ik dan waar dat kon toch nog afgewerkt met de overlock).
  Die trui was ook mijn eerste kapervaring en smaakt naar meer (dat berichtje staat trouwens voor dat van de cadeautjes, denk niet dat je dat al gelezen hebt vermits er geen reactie bij staat terwijl jij bijna op al mijn berichtjes reageert ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal er is gaan lezen se ;-) ik vond het deze keer qua pluizen en oprollen goed meevallen!

   Verwijderen
 2. Ik vind lange mouwboorden altijd heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft hem al zo vaak gedragen als ze kon, ze is er verzot op. Lekker warm aan de handjes nu :-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...