zaterdag 21 november 2015

Naar het zwembad in stijl.

 In het begin van het schooljaar kreeg ik klachten. Van mijn kinderen. Dat hun zwemzakken niet meer zo goed waren. Toegegeven, ik maakte ze al bijna 3 jaar geleden. Ze hebben vele ritjes ( soms 2x per week) naar en van het zwembad overleefd, zowel te voet als met de fiets als met de auto. Er werd met die zwemzakken gesleurd, gezeuld, gesleept, gegooid, getrokken en geduwd. Er werden dingen uitgesleurd en dingen ingestompt maar zelden rustig ingestoken.

De lintjes had ik ondertussen bij de meeste al eens vervangen / terug vastgezet. Die knoopstopper sneuvelde al heel snel. Ik stak er touwtjes in die ze dicht moesten trekken, maar als ze die meezwaaiden als ze van school te voet naar het zwembad gingen, dan vlogen er wel eens zwemspullen uit.

Tijd voor nieuwe dus! Mijn immer dankbare zoon zei vlakaf dat het niet uitmaakte wat ik voor hem maakte, dat hij het toch nooit zou aandoen / gebruiken, hoe mooi het ook was, want dat hij niets meer zelfgemaakt van mij moet hebben. Sjanske voor hem vond ik een goedkope en toch degelijk Minionsrugzak. Die werd wel goedgekeurd en op basis daarvan knipte ik de volgende zwemzak.

Weer ons F. die in de prijzen viel, om de simpele reden dat zij onmiddellijk wist welke stoffencombinatie ze wou en de 2 andere meiden niet.

Ik hanteerde min of meer dezelfde volgorde qua werkwijze als de sportzak die ik een tijd geleden voor R. maakte.

Ik maakte een breed handvat, gemakkelijk voor kleine handjes om grip op te hebben, snijdt niet als ze hem zo draagt ( dat deden de linten van de zwemzakken op den duur wel) en kan gemakkelijk aan een kapstok gehangen worden.

Ik gebruikte veel paspel en aan de schouderbanden kun je zien dat mijn geel op was, elke schouderband heeft 1 blauw en 1 geel paspellintje gekregen. Met volumevlies ertussen, voor de zachtheid op de schouders.

De binnenkant van de rugzak bestaat uit roze gabardine, aan de rits is het de roze vogeltjeskatoen die terugkomt in de voorzak ( te sluiten met velcro), de schouderbanden en het handvat.

Ik had blijkbaar nogal veel van die katoen gekocht, want ik maakte er al een geldenvelopje mee, verschillende rokjes en een zwemzak voor de jongste. En zeker van die blauwe heb ik nog over.

Er moest natuurlijk nog iets op geflockt worden ook. De naam al zeker. Via de vogeltjes kwam ik op het idee om een grote boom erop te flocken. Ik koos deze hartjesboom en een zwierig lettertype. Eerlijk gezegd vind ik het niet 100% geslaagd, maar de blik op mijn dochters gezicht bewees het tegendeel.

Het feit dat de oudste bijna groen zag en direct een verbod oplegde aan F. om die zwemzak te gebruiken vooraleer ik de andere zwemzakken heb gemaakt, zegt eigenlijk ook genoeg.

Dus 1 gedaan, nog 2 te gaan. Zucht. Ik doe het mezelf aan, ik weet het. Ik heb er gewoon even geen zin in, want het is best wel een werkje om zoiets in elkaar te steken!

1 opmerking:

  1. Wauw! Die is echt prachtig!
    Maar idd wat een werk moet daar in gekropen zijn. Ik blijf momenteel nog wel even bij kleding vooraleer ik mij aan zoiets waag haha.
    Wel grappig van dat verbod ;-), maar ik snap het wel dat ze groen zag van jaloezie zenne ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...