donderdag 12 november 2015

Random Snippets #5

Random Snippets van de afgelopen maand:


 • Die enkel, die doet af en toe nog pijn. Maar ik ben dinsdag toch heel voorzichtig nog eens een toertje gaan lopen. Met het tempo zat het verrassend goed: 6:52min/km. Ik ben niet de snelste loper, ik weet het. Dit is echt een goed tempo voor mij, zeker als ge bedenkt dat ik al 2 maanden niet meer had gelopen. Na anderhalve km voelde ik het wel trekken aan mijn enkel en ben ik maar gestopt. Ben wel vergeten te stretchen en een beetje stijf nu.
   
 •  Maar morgen proberen we het nog eens een keertje en hopelijk iets langer!
 • Wat wel lukte - met steunverband en warmwaterkruik achteraf - was de dropping met de collega's. Zelfs die 2 uur dat we verloren liepen in het bos kon de enkel aan. Ik liet het scoutsmeisje in mezelf naar boven komen en vond het geweldig, zoiets is helemaal mijn ding.
 • Maar ook ons F. blijkt een echt scoutsmeisje te zijn. Zo teleurgesteld was ze dat ze niet meemocht met mijn dropping, dat ik er zelf eentje in elkaar stak voor haar.
 • We blinddoekten haar en het ventje zette ons af, een paar km's van het huis van mijn schoonouders. Ik gaf haar de - op voorhand uitgeschreven en bekeken via Google Maps - instructies en liet ze haar gang gaan. Maar 1x liepen we 'verloren'. Zo mooi om te zien hoe ze glunderde en ervan genoot! Zonder mopperen wandelde ze de 3.5km.
 • De wekker die ik vorige maand kocht, die doet nog steeds dienst. Ik word nu wel wakker van het licht, zet hem af voor hij dat irritant geluid maakt en sta erna op. Ik merk niet veel verschil, maar het is er wel. De kans dat ik terug in slaap val is kleiner. En het is wel aangenamer om wakker te worden van licht dan van een irritant geluidje. 
 • Ons R. heeft nog steeds last van haar luchtwegen. In die mate zelfs dat ze binnenkort een longfunctie moet laten doen, want de medicatie doet niet wat hij moet doen en ze wordt alleen maar zieker. De kinderspecialist die we al bezochten stuurde ons door naar het UZA. Maar ik maak me nog niet al teveel zorgen, dat komt allemaal wel in orde.
 • De prijzenkast, die hebben we terug ingevoerd. Begin september gooide ik weg wat er nog in zat. We hoopten het nu niet meer nodig te hebben maar het duurde 2 weken voor ik zot werd en alles terug in een wasmand kieperde. Het heeft precies wel minder effect: ondertussen staan er 2 volle wasmanden in onze kamer en ze zijn niet meer zo geneigd om klusjes te doen. 
 • Verbouwingsgewijs staan we weeral wat verder. De oude legokamer begint zowaar meer en meer op een badkamer te lijken. Dat ons bad voorlopig efkes in de living staat, dat nemen we erbij. Het levert schoon gezichten op, als er vriendjes komen spelen en we hun wijsmaken dat we graag in bad gaan voor de stoof.
 • De werken boven liggen dan weer tijdelijk even stil. Dat heb je wel als doe-het-zelver: je kan niet alles tegelijk doen. Maar we blijven positief: we komen er wel!
 • Ook het bloggen is wat stilgevallen. Maar ik heb er wel een heel goed excuus voor. Sinds augustus hebben wij - zijnde het ventje en ik - afgesproken dat hij zijn computer pas opzet na 21u. Wat maakt dat we meer tijd hebben voor elkaar. Meer tijd voor klusjes. Meer tijd voor vanalles en nog wat, maar dus ook minder tijd voor mezelf om te naaien of te cameo'en en ook minder computertijd voor mezelf. Maar ik klaag niet!

2 opmerkingen:

 1. Zo mooi dat jij kan invlechten! Daar moet ik mijook ens aanzetten om te leren en wat youtuben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er eens een tutorial over geschreven. Zo moeilijk is het niet, het draait vooral om oefenen oefenen oefenen.

   http://wolligewolkjes.blogspot.be/2014/12/elsa-vlecht-met-fototutorial.html

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...