dinsdag 31 maart 2015

Stuurversiering

 Ik versierde de oudste haar fietsmandje en hing een roosje aan haar stuur. Omdat de anderen geen fietsmandje hebben, ging ik voor nog een beetje stuurversiering!

De roosjes zijn volgens hetzelfde patroon als dat van de grootste zus. De meisjes kozen zelf hun kleuren en ik werd aangenaam verrast door hun combinaties. Het blauw en rood past goed bij elkaar ( en dat van een dochter die roze als lievelingskleur heeft). De jongste koos oorspronkelijk voor geel en paars, maar ik had net mijn laatste geel opgehaakt aan het legohoofdje. Het werd dus zalmroze en paars voor haar.

Van het legohoofdje vond ik geen patroon dus besloot ik maar wat uit te proberen. Het lukte wonderwel!


vrijdag 27 maart 2015

Van t-shirt naar ...

Ergens in oktober 2014 mestte ik de kleerkasten van de kinderen nog eens uit en haalde bij de zoon er 4 t-shirts uit. Wegens te klein tegen de zomer van 2015.

Ik kreeg er verwijten over. Veel verwijten. Heel veel verwijten. Dus maakte ik een cookiemonster t-shirt voor hem.

Hij is er heel blij mee en doet hem vaak aan. Ondertussen was ik al op een ander ideetje gekomen met de te kleine t-shirts. Want ik had ze nog niet weggegooid, ik wou eerst zeker weten of ze te klein zouden zijn deze zomer. En gelukkig voor hem is hij maar 2cm gegroeid sinds oktober en het zit duidelijk in zijn benen, de 2 cookiemonster t-shirts ( maatje 110) passen nog net!

Ik besloot dan maar de 2 overige t-shirts toch te gebruiken voor mijn ideetje en maakte er kussens van.


Tegelijkertijd voor de gebreide kussentjes, ging ik ook winkelen voor deze kussens.


De werkwijze is als volgt:

- Je trekt het t-shirt over het kussen ( om te zien of het past.)
- Als het past, haal je het t-shirt eraf, draai het binnenstebuiten en stik van de zijnaden af rechtdoor ( dus een stukje over de mouwen) tot je ongeveer aan de halslijn bent. ( de foto blijft hardnekkig ondersteboven staan)
- Dan draai je je t-shirt en stik je vlak onder de halsopening tot je aan het punt bent gekomen waar je weer een hoek van 90° maakt.
- Stik nu tot je terug bij een zijnaad bent aangekomen en je een vierkant hebt ( de vorm van je kussen)
- Draai het t-shirt terug goed en steek het kussen erin.
- De onderkant heb ik dichtgemaakt met kamsnaps. Een rits leek me niet zo handig in uitgelebberde tricot.

- Het hamburgert-shirt was wat moeilijker, omdat er ook nog een monstertje op de schouder staat, wat ik niet wou laten verdwijnen. Het blauwe monstertje matcht perfect met een restje van zijn bromberentrui. Ik trok het t-shirt over het kussen, frummelde de blauwe stof in de halsopening en speldde hem vast.
- Kussen uit het t-shirt en vaststikken maar!
- Omdat er veel kleuren voorkomen in het hamburgert-shirt koos ik hier ook voor veel kleurtjes kamsnaps.

De zoon is weer gelukkig se :-)








vrijdag 20 maart 2015

Want stralen doen ze allemaal.

Ik heb dan toch maar toegegeven aan de smeekbeden van de oudsten ...

Ik snap langs de ene kant best dat ze wat jaloers zijn als ik voor de 2 jongste kinderen naai. Langs de andere kant heb ik jaren voor hun genaaid en werd het doorgegeven als het te klein is. Ik vind het net leuk dat de 2 jongsten ook groot genoeg zijn om iets voor te naaien, dat dan met veel enthousiasme verwelkomd word. Terwijl de zoon alleen maar kieskeuriger wordt met de jaren en de oudste haar stijl is ook aan het veranderen, daar durf ik ook niet meer zomaar aan iets te beginnen.

Maar bon, die sterrentruien, die zijn toch wel een succes! Ze kozen zelf de stof in Kapellen. Overlegden wie welke versie wou ( ze beslisten ook zelf dat het ongeveer hetzelfde moest zijn als de 2 oranje-paarse exemplaren) en mama maakt.

Voor de oudste werd het weer de trui van SVDHZ, maatje 134-140. En voor de zoon werd het weer de Yorick maatje 98-104, genoeg verlengd. Ik had het niet verwacht, maar hij draagt zijn troetelberentrui heel veel, dus dat kon al niet missen met het model. Ik gebruikte wel de kap van de SVDHZ-trui, maatje 134-140. De kap van de Yorick is leuk, maar is wel wat krapjes bij het over het hoofd trekken, ook al maakte ik ze al groter. Zeker de zoon, met zijn hoog voorhoofd is het soms net wat nipter. Met het gure weer van de afgelopen dagen zijn ze al zeker goedgekeurd!

dinsdag 17 maart 2015

De langbeloofde kussentjes en een kader

Ongeveer 13 maanden geleden doneerde ik mijn gebreide lapjes aan school, voor de dikke truien dag. Liet elk kindje 1 lapje uitkiezen en beloofde er kussens van te maken. Ooit.

Die effen achterkant erbij breien, dat ging maar niet vooruit. Tussendoor heb ik ook in de gips gelegen, een paar weken met een ontstoken schouder gesukkeld en het gewoon een beetje 'vergeten' ( lees: geen zin om eraan verder te doen). Maar overlaatst viel mijn oog er nog eens op en vloog ik er in. Het enigste wat ik nog moest doen is de kringloopwinkel plunderen voor kleine kussentjes en het aan elkaar naaien. Een werkje van niets en achteraf gezien had ik het veel sneller kunnen doen.

Maar dat alles werd goedgemaakt door de reactie van de kinderen: "WAUW! En ge hebt er maar een dik jaar over gedaan, zo snel seg!" En dit was een oprechte reactie, gegeven door de oudste dochter, die wel een beetje kan breien maar het vooral nog moeizaam en traag vindt gaan.


En ook nog een klein stoefmomentje: afgelopen weekend werd onze jongste dochter 3. Ze is een grote Maya de Bij-fan en was dolgelukkig met deze kader. Deze heb ik niet gemaakt, maar ze kreeg hem cadeau van de zus van mijn man. Ik vind hem zo mooi dat hij zeker eens vermeld mocht worden! Nog eens bedankt schoonzusje!



donderdag 12 maart 2015

Pimp eens een fietsmandje



Ons grootste wolkje kreeg 2 maanden geleden een fietsmandje. Het leek me wel handig voor een zwemzak, sportzak, ... ( en zij gebruikt het voor haar helm in te leggen als ze niet fietst.) In plaats van voor een plastieken, klein, vrolijk gekleurd gevalletje te kiezen, besloot ik voor kwaliteit te gaan. Een oerdegelijk, metalen en saai zwart mandje. Dat was dan ook hetgene waar de dochter niet blij mee was. "Zo saai mama, ik vind dat maar niets!"

Dus dan doen we er iets aan! Ik haalde mijn wol en haakpennen nog eens boven en struinde samen met haar mijne Pinterest is af. We haalden er veel ideetjes af. Schrapten er een paar wegens niet haalbaar of geen duidelijk bruikbare link met patroon.








Haalden het wel:

- de letter. We kozen logischerwijze voor de eerste letter van haar naam.
- de klavertjes vier. Een heel duidelijk patroontje, en heel snel gemaakt!
- het vlindertje. Ook weer kort en makkelijk.
- het hartje.

Het roosje op haar stuur en de 2 bloemetjes aan haar mandje kwamen uit een boek dat ik hier nog had liggen. De regenboog was mijn eigen probeersel. Ik haakte een ketting lossen, en met stokjes te meerderen creeërde ik een boog. Af en toe meerderde of minderde ik, naargelang de vorm die hij begon te krijgen. Vond het nog wel een leuk projectje.

Het was al een tijdje geleden dat ik nog gehaakt had en elke keer weer vraag ik me af waarom ik het toch zo laat versloffen, want ik vind het wel leuk om te doen!

donderdag 5 maart 2015

Pimp it up

 Er verjaarden nog vriendinnetjes van de bloemendochter. Dus kon mamalief nog wat t-shirten pimpen. Dochter koos zelf de glitterflex uit en het danseresje.

Ook de echtgenoot en ik mochten nog eens naar een feestje. De jarige in kwestie kocht net een caravan om samen met zijn vrouw rond te kunnen trekken. Op het lijstje stond 'iets voor in de caravan of centjes'. Dus gaven we hem van allebei een beetje!

In deze facebookgroep zijn gepimpte klokjes een hype en ook ik moest er aan geloven toen ik deze tekst zag, met bijhorend caravannetje. Passender kon bijna niet. Op de foto ziet u links een leeg exemplaar ( want ik heb een voorraadje ingeslagen. Voor de zekerheid.) en rechts hoe het eruit zag nadat ik het gepimpt had. De wijzers zijn subtiel gepositioneerd op die lettertjes die wat moeilijker gingen. Vooral de puntjes bleven niet hangen, daar sukkelde ik meer mee als verwacht. Maar het viel toch in de smaak!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...