dinsdag 12 januari 2016

Sorteringssysteem

 In juli kon u al lezen dat we onze legokamer aan het ombouwen zijn naar een extra badkamer. Ik voorspelde toen al een werk van lange adem en tot hiertoe heb ik gelijk. We Mijn man doet veel zelf maar de badkamer is niet het enigste wat gedaan moet worden. Komt bij dat de extra badkamer een opkamertje is. 2 kinderen slapen erboven, dus vanaf 18u30 kan er niet meer in gewerkt worden. Als ge pas tegen 18u30 thuiskomt van het werk zijn er niet veel mogelijkheden om erin te werken. Och, dat komt wel.

Ondertussen hebben we nog altijd onze huidige badkamer ( wat waarschijnlijk ook meespeelt in het geen haast hebben met verbouwen). Oud, ongezellig, gedateerd, maar zeker nog bruikbaar. De rieten wasmand die ik als student kocht, deed nog altijd dienst. Iedereen gooide zijne was erin en ik mocht sorteren. Maar na 12jaar begon die wasmand toch echt wel te verslijten. Op zoek naar een ander alternatief dus!

En dat vond ik, in de vorm van deze Ikea-kasten. Wat een gerief! Ik ging voor 2 kasten, met 4 wasmanden in. Om de kinderen ook wat meer wegwijs in het sorteren te maken, bestickerde ik de kasten. Ik maakte de categorie 'witte was' op 40° ( geraakt het moeilijkste vol), 'gekleurde was' 40°, 'beddengoed en knuffels' op 60° ( helpt tegen de astma van de oudste) en kookwas met alle handdoeken, dweilen, zakdoeken etc.

Het helpt. Zelfs de jongste, die de woorden nog niet kan lezen maar wel de cijfers, weet waar ze haar was moet insteken. Met 2 baskettende dochters in huis duurde het ook niet lang of ze maakten er een spelletje van, maar dat kan mij niet schelen, ze sorteren! En goed ook! Wij hebben een wasmachine die tot 8kg aankan. Het komt dan ook nog goed uit: als er zo'n wasmand vol zit, is het exact 1 wasmachine was. En dat maakt het heel handig voor zelfs de man of de kinderen om te weten wanneer er een was moet gedaan worden.

Ik kocht uit dezelfde reeks nog 2 gewone kasten en die vroegen ook om bestickering. Ik koos, samen met de kinderen, voor de leukere versie van de dagen. Al spelend met het lettertype kwam ik op het 'Calvin en Hobbes' lettertype, wat me inspireerde om er ook een Calvin en Hobbes op te zetten.

Geweldige strip, Calvin en Hobbes. Vroeger, voor er kinderen waren, las ik de strips met een glimlach op het gezicht, mezelf afvragend of het niet een beetje overdreven was. Nu heb ik een zoon die er wel trekjes van vertoont en kan ik u zeggen: Nee, het is niet overdreven. Sommige stukken, uiteraard, maar het is vaak ook heel herkenbaar.

In ieder geval is onze badkamer nu een beetje praktischer en leuker geworden!7 opmerkingen:

 1. Hoe zalig is dat wel niet seg! :-)
  Spijtig dat de man des huizes hier niet kleurrijk en speels is aangelegd, het zou er hier ook wel anders uitzien ;-)
  Ga je nog veel plezier aan beleven denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag me nu al af hoe ik zo lang zonder heb gedaan ;-)

   Manlief wist niet dat ik het zo ging doen, maar klaagt al een geluk niet snel :-p

   Verwijderen
 2. Tof gedaan! En leve Calvin en Hobbes, onze rosse (gestreepte) kater heet Hobbes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan niet anders dan een geweldig beestje zijn ;-)

   Verwijderen
 3. Heel leuk! Waar heb je de pictogramstickers vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...