zondag 20 maart 2016

Warme truien.

 3 jaar geleden maakte ik een groene hoodie voor mezelf. En daaropvolgend een heel warme zwarte met roze trui. Overlaatst zwierde ik allebei de truien uit mijn kast.

De zwart met roze omdat ik ze toch niet zo graag droeg. Te warm, dat was al 1 nadeel. Net iets te kort om comfortabel te zijn, nadeel 2. Maar het grootste nadeel? Die kraag. Hoe zacht en warm ook, ik kreeg er uitslag van. Vroeger had ik dat alleen bij wollen kragen, nu dus eigenlijk bij alles wat tot tegen mijn kin komt.

De groene trui zwierde ik eruit omdat er ergens op het voorpand een vlek op zat die niet weg wilde gaan. Omdat hij helemaal versleten was en er een gaatje in het schouderpand zat. Omdat hij 'op' was.

Tijd voor nieuwe kastvulling! Ik ging eens ne keer volledig uit mijn comfortzone en koos voor roze. Pas op, ik heb niks tegen een vleugje roze, maar had ge 3 maanden geleden tegen mij gezegd dat ik een roze trui zou hebben, ik zou toch eens bedenkelijk hebben gekeken.

Toch koos ik resoluut voor de roze versie toen we een tijdje terug in Kapellen waren. Want de stof is warm, maar niet te warm. En zacht! Ze hadden hem in vanalle kleuren, maar ik was in een bui waarin ik iets opvallender wou dus: roze!

Voor het patroon hield ik het simpel: het is hetzelfde patroon als de 2 truien die ik heb weggezwierd. Alleen dan nog eens verlengd aan de mouwen en vanonder. De kraag is een rechte lap stof. Warm genoeg aan mijn nek vanachter maar hij komt niet tot aan mijn kin dus ik kan ertegen. Ik heb al superveel complimentjes gekregen over deze trui! Het moet gezegd: ik maakte hem vorige maand en ik draag hem echt veel, net zoals mijn zwart exemplaar. Ik denk dat ik nog eens zo'n trui ga maken, maar dan in een ander opvallend kleurtje. Als ik een stofke naar mijn goesting vind.


Tijdens datzelfde bezoek aan Kapellen zag mijne man een rol double face fleece liggen bij de coupons. Stof gaan kopen met mijne man, dat is gegarandeerd thuiskomen met extra stof en extra projectjes. Deze rol vond hij perfect bij ons R. passen. Petrolblauw met grijs/bruin ( de meningen zijn verdeeld. Ik vind het eerder bruin, de dochter en man eerder grijs). Welke kleur het ook is, het zijn tinten die wel bij haar staan.

Wilde ik er nog een warme trui van maken deze winter, moest ik wel snel zijn. En dat deed ik dus. Ik gebruikte het Fleur patroon van Zelfgemaakte Kleertjes 3. Bij ons Frullemieke had ik al gelezen dat zij het patroon kort en breed vond vallen. Ik tekende een 10y over, legde er 1 van R. haar truien op en besloot na lang twijfelen toch niets te veranderen aan het patroon. Ik gebruikte wel boorden en misschien maakt dat het verschil: ook al is ze duidelijk nog wat te groot en te breed voor de dochter, de boorden passen wel aan. Een kap vond ze dan weer niet nodig, dus het is een kraag geworden. Om allebei de kleuren tot zijn recht te laten komen, zocht en vond ik een oplossing: Pinterest!!!! De uitleg is in een taal die ik niet machtig ben, maar de foto's zijn duidelijk genoeg. Al moet ik toegeven dat ik weer te snel was en de foto's niet al te duidelijk bekeek. Ik knipte het voorpand wel door aan de punt die over de borstkas loopt, de andere punt die naar beneden wijst, daar deed ik het niet. En de stof trekt daar dus een beetje. Maar bij dat overbeweeglijke kind valt dat toch niet op. Ik vind het alvast een heel leuke trui! ( Ge moet het wel doen met een slechte, overbelichte foto, maar mijn GSM werkte toen niet mee en nu ligt de trui in de was.)3 opmerkingen:

 1. Die sterrentrui is geweldig! Echt een tof idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ons Frullemieke, wat lief :-), merci voor de link trouwens
  Wat een toffe truien seg!
  Nu wil ik u toch wel eens zien zenne in die roze trui ;-). Ik ben op dat gebied ook al wat meer uit mijn comfortzone aan het komen en wat meer aan het experimenteren met kleuren en prints enz ipv altijd het brave effen en krijg complimentjes bij de vleet dus zeker verder blijven gaan :-)
  Die van R vind ik ook echt super tof! Ik ging het patroon sowieso ook nog eens gebruiken en denk dat ik het ook eens ga proberen met die boordjes ipv 'gewoon' te verlengen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...