donderdag 13 september 2012

Pinterest #2

Ik geef het toe, ik knutsel veel te weinig met de kindjes. Het komt er gewoon niet vaak van. Tot voor kort had enkel de oudste interesse in het knutselen. De zoon weigerde iets van verf aan te raken, want zijn vingers zouden maar eens vuil moeten worden ( maar geef hem ne berg zand en ne kruiwagen ...). Nummertje 3 was er dan weer te klein voor. Ik heb het eigenlijk ook niet zo voor verf, klei en handen vuilmaken en dergelijke ( beken ik met schaamte, ik ben een viesneus).

Maar afin, toen ik dit ideetje vorige week tegenkwam op pinterest, was ik direct verkocht. Zo simpel,maar toch zo mooi. Ik heb geen handafdrukken gebruikt. De jongste is 6 maanden en is volop bezig met het ontdekken van haar handjes. Via haar mondje. Ik zag het zo al niet goedkomen. Dus koos ik voor de voetafdrukjes. En jawel, het is me gelukt om 8 voetjes in te smeren met verf en 1 voor 1 op een blad te zetten. De kindjes volgden het met heel veel interesse.

De bovenste rode voetafdrukken zijn de mijne, maatje 38. De oranje erachter zijn de 44 van mijne wederhelft. Vanonder ziet u van links naar rechts: de blauwe voetjes van de oudste, maatje 28-29. De oranje voetjes van de zoon, maatje 28. De rode voetjes van nr3, een overbewegelijke maat 24. En de groene voetjes van ons jongste spruitje, schoenmaatje onbekend, maar kledingmaatje 62.

Het idee achter de richting van de voetafdrukjes is dat de kinderen ons de weg wijzen. Wij volgen en begeleiden hun. En zullen waarschijnlijk wel eens ne keer tegengestelde dingen willen. Maar we horen samen, altijd.


En wat blijkt? Zowel de zoon als dochter nr 2 knutselen en verven nu wel graag. Reden te meer om me over mijn viesneuzerij te zetten en die verfpotten regelmatiger boven te halen!4 opmerkingen:

 1. Hoe leuk!
  Grappig dat de oudsten al dezelfde maat hebben!
  Die leven toch ook op vrij grote voet dan, Tjorbe zit nu aan een 29 en Yitte aan een 22

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, de 2 oudsten schelen ongeveer ne halve cm in grootte van voet. Wel ne cm of 7 in lengte. Maar als ik dat zo vergelijk met andere kindjes van hun klas, hebben ze een gemiddelde schoenmaat. Ons F heeft eigenlijk ne 23, maar door haar heel brede voeten met hoge wreef zit ne 24 meestal beter. Ik denk dat uw mannekes net kleinere voetekes hebben naargelang hun lengte :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een feit ja dat ze groot zijn, ik had mijn twijfels bij Yitte, maar als die zo blijft groeien, amai dan :-p
   Aan school zeiden anderen dan weer dat Tjorbe grote voeten had, maar hij blijft nu veel langer steken op 1 maat dus dan is het wel allemaal in proportie.
   Ik hoop voor hem dat hij geen 46 krijgt zoals de papa, dan wordt sportieve schoenen zoeken helaas wel moeilijk.

   Verwijderen
  2. Ge vindt toch meer en meer schoenen in grotere maten, niet? Ventje heeft geen probleem om schoenen te vinden, mijn broer ( met ne 48) voor zover ik weet ook niet. Ik vind ook helemaal niet dat Tjorbe grote voeten heeft, ik schrik ervan dat hij 'maar' ne 29 heeft. Ach, zolang het maar min of meer in proportie is ;-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...