dinsdag 29 januari 2013

Poes met strik


 De oudste vroeg een tijd geleden of ik een carnavalspak voor haar wou maken. De zoon wou werkman zijn, net als vorig jaar. En ons peutertje? Die zou pas instappen na de krokusvakantie. Dus toen ons grootste wolkje daar een outfit koos met redelijk wat werk ( waarover binnenkort meer), vond ik dat geen probleem.

Een paar weken later veranderde de zoon van gedacht en wou hij een rode brandweerman zijn. Geen probleem. Ik had nog een rode Jacob broek liggen die in oktober te groot was en nu perfect paste ( 4 cm gegroeid sindsdien!). En dat hemdje, dat kon er wel bij.

En toen veranderden wij van idee over die schoolgaande peuter. Die komende vrijdag, net op de instapdag, 2,5 jaar wordt. Wij dachten, och, voor die dikke week, laat ze maar na de krokusvakantie instappen. Zij dacht begin oktober, op haar 26 maanden, och, laat ik het maar doen zonder pamper, dag en nacht. Dan ben ik lekker groot en mag ik naar school ( want dat had de onthaalmoeder haar verteld). Wat dus resulteerde in ettelijke driftbuien. Elke morgen weer. Tot ik half zotgedraaid besliste om ze toch eerder te laten instappen. Komende vrijdag dus. Slik.

Een oplettende lezer kan al van ver zien wat er gaat komen ... want starten op 1 februari, is carnaval meevieren op 8 februari. Ik was mijn peutertje heel subtiel een prinsessen- of drakenpak uit de verkleedkoffer aan het aansmeren. Ze vond het maar niets. Wolkje nummer 1 ( staat altijd bereid om te helpen, de schat) zei plots dat mama anders wel een Hello Kitty pak kon naaien. Een geglunder en een enthousiasme van mekanniemeer. En ik? Ik dierf niet nee zeggen. ( Ik heb daar echt een probleem mee, zou dat dringend eens moeten leren!)

Waarop de oudste dochter trouwens bedachtzaam zei ' maar mama, als gij elk jaar voor ons 4 iets moet naaien, dat lukt u toch niet?'. En ik echt op mijn tong moest bijten om niet te zeggen ' als gij uw broer en zussen zo blijft opstoken, niet nee'.

Als basis gebruikte ik de hoodie uit Stof-voor-durf-het-zelvers. Puur uit luiigheid, dat patroon had ik net gemaakt. Ik knipte het zonder naadwaarde en verlengde het tot een licht A-lijntje.

Ik voerde de kap. De binnenkant knipte ik gewoon uit, de buitenkant knipte ik de eerste 5 à 6cm apart dwars door. Vergeet de naadwaarde niet langs beide kanten! Voor de oortjes knipte ik 8 driehoekjes. 4 lagen fleece voor elk oortje ( voor de stevigheid). Voor de strik gebruikte ik 4 rechthoeken. Aan elkaar stikken, door het keergat halen en onzichtbaar dichtnaaien. Ik trok een smaller lint rond de rechthoeken. Stak oortjes en het smalle lint tussen de 2 buitenlagen van de kap en naaide het dicht. Zette de buitenkap aan de binnenkap en klaar! De strik naaide ik handmatig nog wat vast.

Op de foto ziet u de nog niet omgezoomde versie tegen een achtergrond van nog niet behangen muren, maar wel met een zeer gelukkig peutertje!

2 opmerkingen:

 1. Super!!!
  En ze gaat dat fantastisch doen vandaag :-)
  Die van ons is ook al aan het aftellen, ze begint het echt zelf te vragen wanneer ze nu naar het klasje mag en grote broer staat er ook al voor te popelen :-p
  Ze zullen toch nog een paar weken moeten wachten haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze deed het inderdaad geweldig! Het gaat veel te snel jom ...

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...