zondag 22 januari 2012

en voor ons bloemetje ...

Ik heb soms de neiging om me te laten gaan. Zeker als het snel en makkelijk kan. En dus maakte ik voor de jongste dochter ook een kleedje, zoals je een paar dagen geleden hier kon zien. In dezelfde stof- en kleurencombinatie die ik gebruikte voor de oudste dochter haar trui die ik overlaatst maakte. Inclusief puntkap. De kap erop zetten begint ook al iets vlotter te gaan, dus het zal gewoon een kwestie zijn van oefenen.

Alleen sloeg ik deze keer de raad in de wind van het kleedje langer te maken dan het patroontje aangeeft. Aangezien dochter nr 2 naar ne 86 neigt en het patroon ne 86-92 is. Met als resultaat dat het eerder een tuniekje is als een kleedje. Maar wél een schattig tuniekske.

Het moet lukken dat deze dochter hare naam Frans is voor 'Bloem'. Dus flockte ik er nog een bloemetje op, kwestie van de schattigheidsgraad nog te verhogen.En dat ze er blij met waren, mijn kabouterkes:

Ondertussen kreeg ik het patroontje nog eens in de allerkleinste maatjes ook. Met supercute ballonbroekje erbij. U kunt dus al wel raden welk outfitje ik ga maken ter ere van de geboorte van dochter nummer 3!

2 opmerkingen:

  1. Wat zien ze er geweldig uit! Heel mooi gemaakt!!!

    het truitje was redelijk snel klaar... heb er wel een groot deel van de namiddag en s'avonds nog een uur of 4 aan bezig gezeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...