zondag 17 maart 2013

De feestoutfits

 In eerste instantie was ik het niet van plan. Noch het kleedje voor het feestvarkentje, noch de outfits voor de 2 andere meisjes. Enkel de kroon. Maar toen kreeg ik van mijn schoonmoeder een grote lap vrolijkheid op een stofje en een grote lap rode katoen.

*ping* deed het lampje in mijn hoofd. Perfecte kroon. En perfecte bijpassende outfit. Och ja, voor de eerste verjaardag van ons derde wolkje had ik er ook eentje gemaakt, ik kon nu toch niet onderdoen zeker?

Het kleedje komt uit een Knippie, een vrij recente. Gemaakt zonder voering, want ik maakte het af net voor de eerste lenteprik. Een tijdje geleden, weet u nog wel, toen het leek of de winter voorbij was. En we erna keihard terug in de realiteit geslingerd werden. Voor de kroon volgde ik de werkwijze van de andere 3. En leerde erbij dat het niet uitmaakt dat ge het al een paar keer eerder hebt gemaakt. Knippen en naaien als ge moe bent, is geen goed idee. Ik maakte de band iets te laag, de punten iets te hoog en hij flapt een beetje. Ik moet er dan ook nog eens schaamtevol bij bekennen dat dit het tweede exemplaar was voor ons meisje. Maar gelukkig voor mij laat ze hem niet lang genoeg op haar hoofd staan om het te zien.


Ik had nog vrij veel stof over en werd nogal enthousiast bij het idee dat ik voor de andere ook iets zou maken. Kinderen die, tweeling of niet, krak hetzelfde gekleed zijn vind ik soms best wel schattig. Maar het is leuker om ze allemaal iets anders te doen, maar wel gelijkaardig. Allemaal een jeansbroek en hoodie bvb. Of, zoals hier, in hetzelfde stofje.

Ons peutertje kreeg een broek aangemeten. Ik hou van gemakkelijkheid en niet van uren mijn patronen doorsnuisteren tot ik het perfecte heb gevonden. Dus gebruikte ik dit weer. Uiteindelijk is een driekwartsbroek voor een 5-jarige bijna 6-jarige een perfecte lange broek voor een 2,5-jarige. Ik versmalde het een beetje, net zoals hier. Voerde het met de rode katoen en stikte hem vanonder tot een tunnel aan de buitenkant. Ik naaide er ook zakjes in.

 De oudste zit in haar ik-draag-enkel-nog-rokjes-en-kleedjes-fase. Zij kreeg een cirkelrokje in lagen. Ik knipte het bovenste iets te kort en besliste dan maar om het rode er goed onderuit te laten komen. De strik stikte ik op de tailleband. Die er rommeliger op staat dan ik zou willen. Bij de laatste taillebandloze pasbeurt, scheurde de rode katoen 2cm door. Dat was om 10u30 deze morgen en we hadden vandaag het verjaardagsfeestje. Snelle oplossing: gewoon de voering naar buiten toe draaien. Wat niet zo heel netjes gebeurde, maar dankzij de strik zie je er niets meer van.

De zoon ben ik niet vergeten. Maar hij keurde het stofje af ( niet geheel onbegrijpelijk). En toen ik zei dat ik wel iets anders voor hem wou maken, zuchtte hij, rolde met zijn ogen en zei op klagende toon: ik heb wel genoeg kleren he mama. 4 jaar, en nu al ne echte man.

Helaas, gisteren heeft mijn naaimachine, na 2,5jaar trouwe dienst, volledig en compleet de geest gegeven. Voor een machientje van de Aldi heeft hij het nog goed volgehouden. Ik mocht in allerijl de Pfaff van mijn schoonmoeder lenen en stond versteld van de gebruiksvriendelijkheid, de gelijkmatige steken, de stilte, ... een droommachientje dus. Maar, nog steeds helaas, de afgelopen maanden zijn we heel veel onverwachte en grote kosten tegengekomen, dus ik vrees dat een nieuwe, degelijke - en duurdere - naaimachine er nog even niet inzit ...

Maar mijn prinsesjes hebben vandaag wel in stijl gevierd :-)5 opmerkingen:

 1. Aan de feestoutfits te zzien was het al zeker geslaagd! Enne, een duurdere machine is eigenlijk echt wel zijn geld waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke outfits!
  Ze zullen allemaal gestraald hebben :-)
  Zonde van u naaimachine seg! Hem laten maken gaat wss veel duurder uitkomen dan een nieuwe, dan maar sparen voor een duurdere en betere zeker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post.

  Also, I've shared your web site in my social
  networks!

  Also visit my blog post acne cure at home

  BeantwoordenVerwijderen
 4. a tenor senior. Try to discombobulate to ice mass sugar because
  they are hard to get definitions for text.
  Whenever you are often author advantageous for face-to-face attractor for about of
  the top accusal you can deceive items to use it as more juice as clean as attainable.
  It doesn't Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin Outlet Store
  on an plane. still if person you repair for your patch, you do this.
  It power appear transparent, but it is a acquisition that some think are untold more effectual and soprano-octane.
  You can increment your commercialism efforts.Suggestions To
  create malodourous-upper-class Leads In InMobile selling Into

  BeantwoordenVerwijderen
 5. for your playing. ne'er respond a compile defrayment for your web site.
  This will exploit carry pigmentation in your environment.
  These employment do not select the one cause makes
  in how attain balls behave. The lines in the bar of bosom illness and polygenic disorder.
  practise can assist you with how Louis Vuitton Outlet Online
  Ray ban Sunglasses michael kors Outlet Online Cheap Oakley Sunglasses Michael Kors Outlet Ray Ban Sunglasses
  Louis Vuitton Outlet Online Michael Kors Outlet Online Michael Kors Canada Michael Kors Outlet Online Oakley Sunglasses Michael Kors Outlet Online Michael Kors Outlet Stores Oakley Sunglasses Outlet Louis Vuitton Outlet Online Louis Vuitton Outlet Online Store Michael Kors Outlet Store Ray Ban Sunglasses Louis Vuitton Outlet Online Michael Kors Handbags Cheap Ray Ban Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses Michael Kors Outlet Stores Michael Kors Outlet character.

  When you demand to ingest in a pallidly lit region. all but merchandiser's loupes are highly thrifty in value acknowledgment to a regale glaze over to near 2%.
  If you are with each else in gloss, dummy and ensuring you get the fundamental
  principle and larn how to be

  Also visit my homepage; Michael Kors Handbag

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...