zaterdag 25 januari 2014

Jaws, the next generation

Mijn neefje heeft een spectaculaire kennis over het dierenrijk. Maar echt, spectaculair. Ik sta er elke keer van versteld. En dat neefje met een passie voor dieren wordt ondertussen al 4. Vorig jaar maakte ik voor hem een trui. Een aantal maanden geleden was ik aan het brainstormen over de carnavaloutfits voor mijn eigen kinderen, toen ik een idee kreeg dat mijn neefje op het lijf geschreven was.

Een haaienpak. Een echt haaienpak.

Al snel bleek dat het neefje er helemaal voor te vinden was. Ik kreeg prompt een bijkomende bestelling voor een dolfijnenpak. En een blauwe vinvispak. En een orkapak. Maar hield het toch maar op het haaienpak.

De basis: een broek die u hier, hier, hier en hier al zag. En ook weer de hoodie uit SVDHZ. Klassiekers, I know. Klassiekers met een eigen twist. De broek verlengde ik en verbreedde ik een beetje. Het voorpand van de trui knipte ik doormidden voor er een rits in te kunnen zetten. Tussen de delen van de kap stak ik een haaienvin. En stak er haaientanden vanvoor in.

Ik gebruikte alleen maar fleece. De broek kan gedragen worden als gewone joggingbroek. En de trui hoeft zich niet te beperken tot verkleedpartijtjes, maar kan perfect als gewone trui gedragen worden ook. Doordat de haaienvin aan de kap zit, is er geen probleem om een jas over de trui aan te doen. Ik maakte een 122/128, een maatje groter dan waar het neefje nu in zit. Hier word het gedemonstreerd door mijn 6-jarige, voor wie het nu perfect past.

Het was een succes. Januari is nog niet om en ik heb nu al de titel van 'coolste tante van het jaar'! ( Goed, ik ben ook de enigste tante, maar dat is maar een detail.)
PS: Hou jullie maar klaar, want de komende weken werk ik aan de carnavaloutfits van mijn 3 oudsten. Nog eens 3x zo'n broek en nog eens 3x de hoodie. Aangepast aan mijn fantasie natuurlijk ;-)

5 opmerkingen:

  1. Stoer zeg! De dinotrui waar ik ooit mee begon lokte bij kleine Lars dezelfde reactie uit, heel leuk. Ik ben benieuwd naar de volgenden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw superknap! :-) Ik kan het geloven dat jij nu de coolste tante bent ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mijn zoon duidde gisteren ook een haaienvestje aan toen hij mocht kiezen wat hij wil zijn met carnaval. Ik zal deze dus ook maar pinnen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...