dinsdag 7 juli 2015

Kleedje. Met vlinders. Weer vlinders.

 Het kind had geen enkel zomerkleedje. Ze groeide uit haar lentefeestkleedje, want dat had ik net passend gemaakt, toen. En uit alle andere die in haar kast hingen. Het arm schaap. Ze vroeg of ik 1 kleedje wou maken voor haar. Eentje maar. Meer moest ze niet hebben, maar zo heel af en toe draagt ze graag eens een kleedje. Nederig meisje ;-)

Tijdens het zoeken naar een patroon voor haar t-shirt, zocht ze ineens naar een patroon van een kleedje. Ik had op voorhand al een kleedje in mijn hoofd en was dan ook totaal niet verbaasd dat ze datzelfde kleedje koos. Soms heb ik een vrij goed idee van wat ze wil.

Nog steeds is ze verzot op een open rug, dus het kleedje dat in SVDHZ 2 staat, is daar perfect voor. Ik maakte een 134-140 voor mijn 8-jarige, en moest hem een beetje versmallen. Wat perfect logisch is, want ze is 'maar' 130cm.

Het overtekenen van het patroon zorgde eventjes voor twijfel, ik vond namelijk alleen de achterkant zonder ronde uitsnijding. De oplossing vond ik toen ik vlak erna het patroon wou overtekenen voor de t-shirts: het achterpand met ronde uitsnijding staat op een ander patroonblad dan aangegeven in het boek.

De rok was een beetje zoeken, want ik had niet meer genoeg stof om er een volledige cirkelrok van te maken. Ik tekende dus een beetje zwier en panden uit de losse pols en eigenlijk zwiert het nog redelijk goed. Met al die kleurige vlinders besliste ze dat rode paspel er het beste bij zou staan.

Ik begon aan het kleedje begin juni, toen zij en haar broer op zeeklassen waren. Voor de zekerheid knipte ik de rokpanden goed lang. En kreeg achteraf verbod om ze korter te knippen. Nu komen ze tot vlak over haar knie, maar ons R. heeft liever dat ze er volgende zomer ook nog in kan, en liefst de zomer erop ook nog, dan dat het volgend jaar weeral te klein is. Ze denkt ook nog eens aan haar moeder, hoe lief seg.

Vorig jaar gebruikte ik kamsnaps voor haar lentefeestkleedje. Dat kwam omdat ik toen nog nooit knoopsgaten had gemaakt met mijn machientje. Ik oefende toen, en oefende en oefende, omdat ik het niet wou verprutsen. Kent ge dat, dat ge 10 perfecte knoopsgaten maakt in een proeflapke, de 11e in de broek van de zoon, die compleet verprutst en dan maar voor de zekerheid kamsnaps gebruikt in het kleedje? Ik ken dat ;-). Deze keer zette ik me over mijn vrees en hupsakee, binnen de kortste keren had ik 2 perfecte knoopsgaten gemaakt!! De knoopjes zelf zijn niet goed te zien, maar het zijn witte bloemetjes, exact dezelfde als de kleine rode exemplaren die tussen de vlinders te zien zijn.

5 opmerkingen:

 1. Het is echt mooi!
  Ik zou er niet van versteld staan mocht ze toch achter meer jurkjes beginnen vragen na dit mooi exemplaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou je denken he, maar toen ik overlaatst een luchtig zomerkleedje voor haar wou kopen, hield ze me tegen en zei ze dat ze content was met het exemplaar dat ze al had.

   Verwijderen
 2. Amai, zo'n tevreden en gemakkelijke dochter!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...