donderdag 7 januari 2016

Klokjes

 Er moesten cadeautjes gegeven worden een paar weken geleden.

Ik zocht inspiratie en vond die toen mijn oog viel op de klokjes die ik begin 2015 insloeg.

R. trok namen in de klas en kreeg een jongen die verzot is op vliegtuigen. Diezelfde avond mocht ze naar een feestje van een meisje dat nog steeds dol is op paarden.

Voor F. en L. moest ik een cadeautje voorzien waar ze zelf heel blij met gingen zijn, want daar werden geen lotjes getrokken. Zij kregen een canvas om te beschilderen.

In T. zijn klas werden geen lotjes getrokken, maar werden de cadeautjes verdeeld dmv een spelletje. Bij de scouts ook. In T. zijn klas zitten 12 jongens en 3 meisjes. Bij de scouts zijn de Kapoenen gemengd - waar F. zit -, R. en T. zitten bij respectievelijk de Kabouters en de Welpen. Dezelfde leeftijdsgroep, maar niet tesamen. Dus ik moest een paar unisex cadeautjes voorzien, die liefst een beetje bij iedereen in de smaak zouden vallen qua interesses.

Ik ging ervanuit dat ik niets mis kon doen met de Minions!

Persoonlijk vind ik het vliegtuigklokje het mooiste. Een beetje onverwacht wel want ik had niet ingeschat dat het zo mooi zou uitkomen. De gele kleur steekt mooi af bij het grijze en het is een klokje dat - qua kleurencombinatie en interesse - zo tijdloos is dat het nog jaren in zijn kamer kan blijven hangen.

In ieder geval, voor zover ik weet was iedereen tevreden met zijn klokje. Het had erger gekund.

T. vertelde dat een meisje van zijn klas een spelletje had gekregen voor de Wii. Terwijl dat meisje geen Wii heeft.

R. leerde dit jaar een harde les: dat sommige cadeautjes echt prul zijn / niet over nagedacht zijn. Ze kreeg geparfumeerde douchegel en bodylotion, overduidelijk voor volwassenen.

4 opmerkingen:

 1. Ik kocht een paar weken geleden zo'n klokje in de kringloopwinkel, ook met een pimpplan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!
  Hier staan ze ook op de planning ;-), maar ik ga proberen met geboortekaartje en cijfers, ben benieuwd of het mij gaat lukken haha.
  Wel zielig voor R! Ik ben daar ook even zoet mee om leuke dingen bijeen te zoeken, maar idd als je dan ziet wat ze soms terug krijgen (dit jaar gewoon gekocht wegens geen inspiratie en tijdsgebrek)
  Onze grote T kreeg een ingewikkeld kaartspel dat pas vanaf 12 jaar is bij de scouts, maar dat is nu niet echt verloren. Ik had een moppenboekje en nepdrol voorzien, dacht dat dat wel leuk was voor die leeftijd ;-), maar blijkbaar was de ontvanger er toch niet zo blij mee en hebben ze onderling zitten wisselen terwijl de onze de drol zelf al wou bijhouden haha.
  Sven kreeg van zijn bomma vroeger ook zo van die cadeautjes dat ze ooit eens had gewonnen bij een tombola enz, dien heeft dus ook regelmatig deo en dergelijke gekregen voor mannen als beginnende tiener en was er net als R niet echt gelukkig mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met het pimpen!

   Dat het niet altijd makkelijk is om cadeautjes te zoeken kan ik inkomen, maar sommige mensen maken zich er blijkbaar heel makkelijk vanaf. Ik had eerst de neiging om te willen compenseren en haar wel iets leuks te kopen/maken, maar dan dacht ik: hoe spijtig ook, het is een les die ze moet leren, omgaan met teleurstelling. Ze zal vast nog wel cadeautjes krijgen die ze niet mooi vindt :-(

   Haha, die nepdrol zou hier ook een succes zijn!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...