donderdag 15 december 2011

over Cars, prinsessen en ... pennenzakken.

Sinterklaas bracht voor de 2 oudsten een grote set kleurpotloden, stiften, wasco's, sjablonen, verf ed. Voor hem van Cars, voor haar van de Disneyprinsessen. Verpakt in een grote plastieken doos. Die de ogen uitstak van ons dreumeswolkje, die zoiets niet had gekregen. Maar haar uiterste best deed om al die dingen te pakken te krijgen. En rond te gooien. En frustraties te kweken bij alle3. De nood aan pennenzakjes was dus groot.Het oorspronkelijke plan was om een versleten jeansbroek van mr. Wollige Wolkjes kapot te knippen, er een voering in te steken in een leuk kleurtje en op de buitenkant een sjabloonfiguurtje en hun naam op te flocken. Tot ik op zoek ging naar de jeansbroek en daar 2 vestjes vond. Eentje van hem en eentje van haar. Die ik opzij had gelegd omdat de rits kapot was. Maar waar ik het zonde van vond om het direct weg te gooien wegens leuke stof. En die in zijn geval er al 2 jaar lag te wachten op herstelling. Natuurlijk is hij er nu al lang uitgegroeid. Dus kwam ik op het idee om ze te recycleren.

Ik knipte de voorpanden los tot aan de mouwinzet. Zo kreeg ik 2 min of meer rechte rechthoeken, met de zakjes er nog aan. Omdat het in zijn geval - het vestje was oorspronkelijk maatje 86 - maar een klein pennenzakje zou worden, knipte ik bij allebei de boordstof rondom los, vouwde ze open en bevestigde die tussen de rechthoeken. Zo is er meer plaats voor volume. Rits erin en klaar!

Doordat de vestjes vaak gedragen en gewassen zijn ( en gewoon maar van de Zeeman komen), hebben de pennenzakjes wel een min of meer uitgelebberd effect. Helemaal recht zijn ze niet. Maar hej, het is de eerste keer dat ik echt compleet zelf iets heb gefabriceerd, zonder voorbeeld, patroon, werkwijze of wat dan ook. En het ging nog vrij vlot ook. Dus ik ben toch een klein beetje trots op mijn homemadepennenzakjes ;-)

1 opmerking:

  1. ik vind ze nochtans echt mooi gelukt! je mag er terecht fier op zijn! x

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...